De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze drie nieuwe functies verbeter je Google Maps

Kaylee Laurens
11 maart 2021, 20:23
2 min leestijd
Met deze drie nieuwe functies verbeter je Google Maps

Google introduceert drie nieuwe functies, zodat jij de Maps-app kunt verbeteren. Zo is het vanaf nu onder andere eenvoudiger om foto’s toe te voegen en alternatieve routes te delen.

Lees verder na de advertentie.

Google introduceert drie nieuwe Google Maps functies

Met de drie nieuwe functies draagt Google bij aan betere informatievoorziening in een tijd waarin mensen eerst online onderzoek doen voor ze het huis verlaten. Gebruikers kunnen door de toevoegingen aan Google Maps de app informatiever en nauwkeuriger maken.

Google Maps functies

Eenvoudiger foto’s delen via Google Maps

Het techbedrijf lanceert onder andere een nieuwe functie waardoor het delen van foto’s van locaties en bedrijven een stuk eenvoudiger gaat. Het is dankzij deze nieuwe functie mogelijk om zonder recensie of sterbeoordeling een foto te delen. Je kunt een foto met beschrijving aan een plaatst in Google Maps toevoegen door op de optie ‘Updates’ te tikken.

Nieuwe wegen toevoegen 

Ook introduceert Google de mogelijkheid om kaartwijzigingen door te geven. Zo wordt het het mogelijk om ontbrekende wegen aan Google Maps toe te voegen. Als je nu een ontbrekende weg wil toevoegen, kun je dat enkel doen door de ‘punaise’ te plaatsen waar de weg hoort te zijn en de naam van de weg te typen. De nieuwe functie maakt dit gemakkelijker, waardoor je niet alleen ontbrekende wegen kunt toevoegen, maar ook correcties kunt aanbrengen.

Je kunt een nieuwe route bijvoegen door via het menu op de optie ‘Bewerken’ te tikken. Hierna kun je de weg wijzigen, onjuiste wegen opnieuw uitlijnen en verwijderen of wegen van een nieuwe naam voorzien. Google controleert bijdragen van gebruikers, voor deze gepubliceerd worden. Zo voorkomt het bedrijf dat onjuiste informatie via Google Maps gedeeld wordt.

Desktop Road Editor on Google Maps

Start Local Love-uitdaging voor nieuwe recensies

Tot slot start de techgigant de “Local Love-uitdaging”. Met als doel mensen aan te moedigen meer beoordelingen, recensies en vestigingsinformatie achter te laten over lokale bedrijven. Iedere bijdrage telt mee voor het collectieve doel om 100.000 bedrijven van recente informatie te voorzien. Deze uitdaging is echter alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Meer Google-tips op een rij:

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu