‘Google Nexus-lijn stopt in 2015, vervangen door Play Edition-toestellen’

Redactie
27 januari 2014, 16:25
1 min leestijd
‘Google Nexus-lijn stopt in 2015, vervangen door Play Edition-toestellen’
Google Nexus

De Google Nexus-lijn, met producten als de Nexus 5 en Nexus 7, stopt in 2015. Dat meldt Eldar Murtazin, een bekende techjournalist. Google zou zich volgens Murtazin volledig willen storten op Play Edition-toestellen. Dit zijn apparaten die via Google Play te verkrijgen zijn en voorzien zijn van Stock Android, de Android-versie waar Nexus-apparaten op draaien. Hiermee krijgen fabrikanten de mogelijkheid om hun toestellen met de kale Android-versie te leveren. Onder andere de Moto G, Galaxy S4 en HTC One zijn al reeds beschikbaar in een Play Edition-editie.

Lees verder na de advertentie.

Waarom zou Google Nexus stoppen?

Android 4.4 kitkat

Het lijkt vooralsnog een vreemde beslissing. De Nexus-lijn is erg succesvol en populair bij een belangrijke groep binnen de consumenten: degenen die houden van technologie. Denk aan tech-journalisten, -bloggers en -evangelisten. De Nexus-toestellen van Google zijn altijd bedoeld als het paradepaardje van Google, op te laten zien ‘hoe Android ook kan zijn’. Zo hekelt Google de keuze van bijvoorbeeld HTC, Samsung en LG dat zij veelal niet voor de multitask-knop kiezen en juist de optie-knop (die niet meer nodig is voor recente versies van Android) gebruiken.

Mogelijk duidt de stopzetting van de Google Nexus-lijn op een nauwere samenwerking met Motorola – recentelijk overgenomen door Google -, dat mogelijk de nieuwe naam van Google wordt voor zijn mobiele producten. De laatste tijd is Motorola zeer goed bezig: de smartphones zijn erg goed en de updates worden snel uitgerold. De kans bestaat dat Google op een gegeven moment de Nexus-lijn vaarwel wil zeggen om vervolgens met Motorola smartphones en tablets uit te brengen.

De beste Nexus 5 deals

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu