De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Pixel 6 krijgt vijf jaar updates, alle specificaties ook bekend’

Colin Baak
9 juli 2021, 9:22
3 min leestijd
‘Google Pixel 6 krijgt vijf jaar updates, alle specificaties ook bekend’

De vermeende Google Pixel 6-specificaties liggen op straat en dat geldt ook voor die van de Pixel 6 Pro. Beide toestellen krijgen daarbij volgens geruchten vijf jaar updates.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 6 specificaties online verschenen’

Het is nog even wachten op de presentatie van de Google Pixel 6, maar er is weinig wat inmiddels nog geheim is. Eerder verschenen al renders van het toestel en nu liggen ook alle specificaties op straat. Die zijn online gezet door de bekende lekker Jon Prosser.

Geruchten over een eigen processor van Google gaan al even de ronde en die zou de zoekgigant willen introduceren bij de Pixel 6-serie. Dat toestel krijgt een scherm van 6,4 inch, 8GB RAM en 128GB of 256GB interne opslag. Op de achterkant vind je twee camera’s om normale foto’s en kiekjes in een wijdere hoek te schieten.

Specificaties Google Pixel 6 in een notendop:

 • Scherm: 6,4 inch amoled
 • Processor: Google
 • Werkgeheugen: 8GB
 • Opslag: 128GB / 256GB
 • Batterij: 4614 mAh
 • Camera’s: 50 + 12 megapixel-camera
 • Android-versie: 12 met vijf jaar updates

De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixel en is te vinden in een gecentreerd gaatje in het scherm. De accu is ruim 4600 mAh groot, maar over opladen noemt de bron niks. Tot slot levert Google het toestel met Android 12 en volgens Prosser krijgt het toestel vijf jaar updates. Dat zou in de praktijk betekenen dat ‘ie ook Android 13, 14, 15 en 16 krijgt en daarbij nog eens vijf jaar beveiligingspatches.

Lees ook; Opinie: het Android-updatebeleid gaat in 2021 de goede kant op

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro wordt de meest krachtige Pixel ooit

Dit jaar komt Google niet met een XL-toestel, maar zou het kiezen voor een Pro-model. Van de vermeende Google Pixel 6 Pro zijn ook alle specificaties nu verschenen en die zijn op verschillende punten anders dan die van het normale model.

Vermeende specificaties Google Pixel 6 Pro:

 • Scherm: 6,71 inch-amoled
 • Processor: Google
 • Werkgeheugen: 12GB
 • Opslag: 128GB / 256GB / 512GB
 • Batterij: 5000 mAh
 • Camera’s: 50 + 48 + 12 megapixelcamera
 • Android-versie: 12 met vijf jaar updates

Zo krijgt het toestel een groter scherm van 6,71 inch. Waarschijnlijk is wel dezelfde chip aan boord als zijn kleine broertje. Standaard is er 12GB werkgeheugen aanwezig en de smartphone komt op de markt in versies met 128GB, 256GB of 512GB geheugen.

De frontcamera is met een resolutie van 12 megapixel een tandje beter en op de achterkant is nog een derde camera aanwezig. Naast de normale 50 megapixel-hoofdcamera en 12-megapixel-groothoeklens is ook een telelens aanwezig. Daarmee kun je objecten dichterbij halen door wat te zoomen. Ook is de accu met een capaciteit van 5000 mAh een fractie groter.

Beide toestellen bevatten uiteraard ondersteuning voor 5G, wifi 6e en zijn onderdeel van het Android Enterprise Recommended-programma. Toestellen met die stempel zijn bedoeld voor zakelijke gebruikers, maar ook voor consumenten te koop.

Prijzen en release Google Pixel 6 (Pro)

De Google Pixel 5 is een meer betaalbaar toestel en in Duitsland te koop voor iets meer dan 600 euro. Het lijkt erop dat Google met deze twee toestellen flink uitpakt, dus we gokken ook dat de prijs een stuk hoger wordt.

Wanneer de fabrikant de toestellen wil presenteren is nog de vraag. Prosser houdt het nog op rond oktober 2021, wat enigszins zou matchen met de aankondiging van de Pixel 5, die was namelijk 30 september 2020.

Kun jij niet wachten op meer details en de presentatie van dit nieuwe Google-duo? Laat het even weten in de reacties en schrijf je ook nog even in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je namelijk geen enkel nieuwtje en ben je altijd op de hoogte. Volg ons natuurlijk ook nog even op Instagram of Facebook!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 6
Google Pixel 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu