De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Google Pixel 8 krijgt compacter scherm

Wouter Nijsen
13 april 2023, 15:46
2 min leestijd
Gerucht: Google Pixel 8 krijgt compacter scherm

Google lijkt van de Pixel 8, die later dit jaar moet verschijnen, een compacter vlaggenschip te maken. Details over het schermformaat zijn nu gelekt.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 8-scherm wordt kleiner’

Anno 2023 worden maar heel weinig compacte smartphones uitgebracht. Eigenlijk heeft ieder nieuw Android-toestel wel een scherm van 6,5 inch of groter. Mogelijk brengt Google hier later dit jaar verandering in met de Pixel 8. Volgens nieuwe informatie, afkomstig van smartphone-insider Ross Young, krijgt de telefoon een kleiner scherm dan zijn voorganger.

Google Pixel 8 renders

Waar de Pixel 7 een display van 6,32 inch heeft, zou de Pixel 8 beschikken over een 6,16 inch-scherm. Het verschil is daarmee niet heel groot, maar het maakt de nieuwe smartphone wel een stukje compacter en dus makkelijker om met één hand te bedienen. De Pixel 8 Pro zou overigens 6,7 inch groot zijn, net als de Pixel 7 Pro.

De Pixel 8 en 8 Pro laten waarschijnlijk nog wel even op zich wachten. Google onthult doorgaans in oktober zijn nieuwste smartphones en we verwachten dat dit ook voor 2023 geldt. Tot die tijd blijven de Pixel 7 en Pixel 7 Pro te koop, al staat er nog wel een goedkopere Google-telefoon op de planning.

Pixel 7a

Mogelijk krijgen we volgende maand de Google Pixel 7a te zien. De opvolger van de Pixel 6a is bijna volledig gelekt, waardoor we precies weten wat we kunnen verwachten. Zo zijn eerder foto’s van de Pixel 7a opgedoken, evenals de belangrijkste specificaties.

Het toestel lijkt naar verluidt sterk op de reguliere Pixel 7 en krijgt een 6,1 inch-oled-scherm met een ververssnelheid van 90Hz. Daarnaast zou de 7a meer werkgeheugen (8GB in plaats van 6GB) krijgen dan zijn voorganger, wat helpt bij het multitasken en spelen van zware games. Geruchten hebben het ook over een Tensor G2-processor en de optie om draadloos op te laden.

Google presenteert de Pixel 7a hoogstwaarschijnlijk tijdens Google I/O 2023. Deze ontwikkelaarsconferentie vindt dit jaar plaats op 10 mei. We weten nog niet of de telefoon ook naar Nederland komt, wat ‘ie gaat kosten en vanaf wanneer Google ‘m verkoopt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Google-nieuws? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op InstagramTwitterGoogle Nieuws of Facebook.

Lees meer Google-nieuws:

Bron afbeelding: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 8
Google Pixel 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu