Google Pixel 8 Pro

1/1

Pluspunten

  • Schone Androidversie en jarenlange updates
  • Kleurrijk en soepel amoledscherm

Let op: Google heeft de Pixel 8 Pro nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op betrouwbare geruchten.

De Google Pixel 8 Pro is een high-end smartphone met een groot scherm en uitstekende camera’s. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 8 Pro: dit moet je weten

De Google Pixel 8 Pro is een high-end smartphone met een groot 6,7 inch-oled-scherm. Het gaat om de opvolger van de Pixel 7 Pro. Net als dat toestel heeft het display een verversingssnelheid van 120Hz, waardoor je geniet van soepele beelden. Toch liever een maatje kleiner? De gewone Pixel 8 is een stuk compacter.

Google Pixel 7 Pro
Google Pixel 7 Pro

Kloppend hart van de Pixel 8 Pro is de gloednieuwe Tensor G3-chip. Vermoedelijk is die wat minder snel dan de Snapdragon 8 Gen 2-processor die in veel concurrerende toestellen zitten, zoals de Samsung Galaxy S23 Plus. Toch hoef je je over de prestaties geen zorgen te maken. Google stemt de hardware en software goed op elkaar af, zodat je een zeer soepel werkende telefoon krijgt.

Vernieuwde camera

De Google Pixels staan bekend om hun uitstekende camera’s, die dikwijls als beste uit de test komen. De Pixel 8 Pro krijgt volgens geruchten een flinke upgrade. Google zou kiezen voor een GN2-sensor van Samsung. Die is iets groter dan de GN1-sensor in de Pixel 7 en bovendien geschikt voor staggered hdr. Dat moet de belichting van je foto’s verder verbeteren. De sensor zou ook zorgen voor een snellere autofocus en beter presteren bij weinig licht. Daarnaast beschik je over een groothoeklens voor wijdere beelden en een telecamera om mee in te zoomen.

Prijzen en software

De Google Pixel 8 Pro draait uit de doos op Android 14. Je krijgt minimaal drie versie-upgrades tot en met Android 17. Daarnaast mag je vijf jaar lang beveiligingsupdates verwachten die hackers buiten de deur houden.

Wat het toestel gaat kosten is nog niet bekend. Zijn voorganger had een adviesprijs van 899 euro. We hopen natuurlijk dat de Pixel 8 Pro ongeveer net zo duur zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 8 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu