Google Pixel 8

1/1

Pluspunten

  • Schone Androidversie en jarenlange updates
  • Kleurrijk en compact amoledscherm

Let op: Google heeft de Pixel 8 nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op betrouwbare geruchten.

De Google Pixel 8 is een high-end smartphone met een relatief compact scherm en prima camera’s. Op deze pagina vertellen we je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 8: dit moet je weten

De Google Pixel 8 is een relatief compacte high-end smartphone die de Pixel 7 opvolgt. In vergelijking met dat toestel heeft hij een nog wat kleiner scherm, al is nog niet duidelijk wat de precieze afmetingen zijn. Het gaat wel weer om een amoled-scherm, dat een zeer hoog contrast heeft en prachtige kleuren laat zien.

Google Pixel 7
Google Pixel 7

De Pixel 8 draait op de gloednieuwe Tensor G3-chip. Die is op papier vermoedelijk minder snel dan de Snapdragon 8 Gen 2-processor in andere high-end smartphones, zoals de Xiaomi 13. Gelukkig stemt Google de hardware en software goed op elkaar af, zodat je je over de prestaties geen zorgen hoeft te maken.

Nieuwe camera’s?

De Google Pixels staan bekend om hun goede camera’s, die de concurrentie vaak achter zich laten. Toch zit Google niet stil. De Pixel 8 krijgt vermoedelijk een nieuwe GN2-sensor van Samsung.

Die is niet alleen groter dan de GN1-sensor in de Pixel 7, maar ook geschikt voor staggered hdr, wat de belichting van je foto’s verbetert. Deze sensor zou ook beter presteren bij weinig licht en zorgen voor een snellere autofocus. Daarnaast beschik je ook over een groothoeklens voor wijdere shots. Wil je in kunnen zoomen? Dan ben je aangewezen op de duurdere (en grotere) Pixel 8 Pro.

Prijzen en software

Wat de Google Pixel 8 gaat kosten is nog niet bekend. Zijn voorganger had een adviesprijs van 649 euro. We hopen natuurlijk dat de Pixel 8 ongeveer net zo duur zal zijn.

Het toestel draait uit de doos op Android 14. Je krijgt (minimaal) drie versie-upgrades tot en met Android 17. Daarnaast mag je vijf jaar lang beveiligingsupdates verwachten. Die zijn bedoeld om hackers buiten de deur te houden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 8

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu