‘Zo ziet het 5-inch-Nexus-toestel van HTC eruit’

Wouter Nijsen
29 augustus 2016, 9:14
2 min leestijd
‘Zo ziet het 5-inch-Nexus-toestel van HTC eruit’

We moeten nog even wachten totdat Google zijn nieuwe Nexus-toestellen uit de doeken doet, maar tot die tijd krijgen we de smartphones via lekken steeds vaker te zien. Er zijn nieuwe renders opgedoken van het 5-inch-model.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Nexus Sailfish renders

Het is zeer aannemelijk dat Google dit met HTC samenwerkt om de nieuwe Nexus-toestellen te maken. De Nexus Sailfish, zoals de codenaam van het 5-inch-model luidt, moet de spirituele opvolger van de Nexus 5X worden en is de afgelopen weken al verschillende keren gelekt.

Op het Chinese sociale netwerk Weibo, waar vaker plaatjes en informatie van onaangekondigde toestellen verschijnen, zijn nieuwe renders van de Sailfish opgedoken. De beelden tonen de smartphone in volle glorie en laten zien dat het design lijkt op dat van voorgaande HTC-toestellen, met name de One A9. De Sailfish heeft een behuizing van glas en metaal en beschikt over een usb-c-poort, dubbele speakers en antennestrepen aan de zijkanten.

Kijken we naar de achterkant, dan valt op dat de vingerafdrukscanner hier is geplaatst. HTC kiest er bij zijn smartphones normaliter voor om de vingerafdrukscanner in de homeknop aan de voorkant te verwerken, maar bij de Sailfish is dit dus niet het geval. Ook opmerkelijk is het zwarte vlak aan de achterkant, dat het toestel een bijzondere look geeft. Het is echter onduidelijk of dit ook bij de uiteindelijke versie aanwezig zal zijn.

nexus sailfish renders

De specificaties van het Nexus-toestel lijken vrijwel vast te staan. Zo wordt al geruime tijd gesproken over een 5 inch-full-hd-scherm, Snapdragon 820-chip, 4GB RAM, 32GB opslag en een 2770 mAh-accu. Het 5,5 inch-toestel, dat voor nu de Nexus Marlin wordt genoemd, heeft een QHD-scherm en een grotere accu. Verder beschikken de smartphones over dezelfde specificaties.

Het is nog onduidelijk wanneer Google de nieuwe Nexus-smartphones onthult, al kan dit tijdens een event in september gebeuren. De prijzen zijn nog niet bekend, maar er wordt gesproken over 499 dollar (Sailfish) en 599 dollar (Marlin). Wel staat vast dat de toestellen standaard draaien op het nieuwe Android 7.0 (Nougat). In onze uitgebreide review lees je meer over de update.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu