‘Huawei en Google gaan nieuwe Nexus in herfst lanceren’

Redactie
10 juli 2015, 10:37
1 min leestijd
‘Huawei en Google gaan nieuwe Nexus in herfst lanceren’

Huawei en Google werken nauw samen aan een nieuwe Nexus-smartphone, die volgens de geruchten in de herfst van dit jaar wordt gelanceerd. Er zouden twee Nexus-smartphones worden gemaakt.

Naast Huawei is ook LG bezig met een nieuwe versie van de huidige Nexus 5, zo meldt The Information. Huawei zou de grote Nexus maken: een 5,7 inch-toestel met een flink scherm dat ondanks zijn grootte toch nog kleiner is dan de Nexus 6. Dat is echter niet de eerste keer dat we een dergelijk gerucht horen: meer grote websites hebben van anonieme bronnen gehoord dat Huawei aan een grote Nexus-smartphone werkt, die volgens  The Information  in de herfst van dit jaar op de markt moet verschijnen.

Huawei Nexus

nexus 6 reviewDe Huawei Nexus is een logische stap voor Google. Door de samenwerking met het Chinese bedrijf zou Huawei Google helpen om hun app-winkel naar China te halen, waar veel Android-gebruikers op dit moment nog via illegale app-winkels apps downloaden. Hierdoor wordt er in China ook veel malware verspreid. Daarnaast zou Google Huawei weer gaan helpen met de ontwikkeling van Android-producten, zoals hun aankomende Huawei Watch.

LG werkt daarentegen aan een 2015-versie van de Nexus 5, die eveneens dit jaar uit zou komen. De nieuwe Nexus 5 krijgt een 5,2 inch-scherm en een 2700 mAh-accu, samen met een Snapdragon 808-chip. De Huawei Nexus krijgt naar verluidt een Snapdragon 810 en 3500 mAh-accu. Volgens eerdere geruchten zouden beide smartphones in oktober beschikbaar komen.

Het laatste nieuws over Huawei

Categorie: Smartphones
Spotlights: Google, Huawei

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's