‘Huawei en Google gaan nieuwe Nexus in herfst lanceren’

Redactie
10 juli 2015, 10:37
1 min leestijd
‘Huawei en Google gaan nieuwe Nexus in herfst lanceren’

Huawei en Google werken nauw samen aan een nieuwe Nexus-smartphone, die volgens de geruchten in de herfst van dit jaar wordt gelanceerd. Er zouden twee Nexus-smartphones worden gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Naast Huawei is ook LG bezig met een nieuwe versie van de huidige Nexus 5, zo meldt The Information. Huawei zou de grote Nexus maken: een 5,7 inch-toestel met een flink scherm dat ondanks zijn grootte toch nog kleiner is dan de Nexus 6. Dat is echter niet de eerste keer dat we een dergelijk gerucht horen: meer grote websites hebben van anonieme bronnen gehoord dat Huawei aan een grote Nexus-smartphone werkt, die volgens  The Information  in de herfst van dit jaar op de markt moet verschijnen.

Huawei Nexus

nexus 6 review

De Huawei Nexus is een logische stap voor Google. Door de samenwerking met het Chinese bedrijf zou Huawei Google helpen om hun app-winkel naar China te halen, waar veel Android-gebruikers op dit moment nog via illegale app-winkels apps downloaden. Hierdoor wordt er in China ook veel malware verspreid. Daarnaast zou Google Huawei weer gaan helpen met de ontwikkeling van Android-producten, zoals hun aankomende Huawei Watch.

LG werkt daarentegen aan een 2015-versie van de Nexus 5, die eveneens dit jaar uit zou komen. De nieuwe Nexus 5 krijgt een 5,2 inch-scherm en een 2700 mAh-accu, samen met een Snapdragon 808-chip. De Huawei Nexus krijgt naar verluidt een Snapdragon 810 en 3500 mAh-accu. Volgens eerdere geruchten zouden beide smartphones in oktober beschikbaar komen.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu