‘Renders tonen Huawei P30 en P30 Pro met drie en vier camera’s achterop’

Rens Blom
7 februari 2019, 11:53
2 min leestijd
‘Renders tonen Huawei P30 en P30 Pro met drie en vier camera’s achterop’

Hoewel de aankondiging van de Huawei P30 en P30 Pro vermoedelijk pas eind maart plaatsvindt, lekt er al regelmatig informatie uit. Het nieuwste lek is afkomstig van een hoesjesfabrikant, die via renders waarschijnlijk verklapt hoe de smartphones eruit gaan zien. De Huawei P30-camera heeft drie lenzen, de P30 Pro zelfs vier.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P30 (Pro) renders gelekt

De renders zijn afkomstig van Spigen, een groot accessoiremerk dat wel vaker vroegtijdig productpagina’s van smartphonehoesjes online zet. Nu is het de beurt aan de Huawei P30 (onderstaande galerij) en P30 Pro (foto boven dit artikel). Uit de plaatjes die Spigen gebruikt op zijn productpagina’s valt op te maken dat de toestellen veel op elkaar lijken.

Beide toestellen hebben een bijna voorkantvullend display met bovenin een inkeping in de vorm van een waterdruppel. Onder het scherm zit nog een dunne rand. Een vingerafdrukscanner is niet zichtbaar, vermoedelijk omdat die onder het scherm zit. De smartphones komen in ieder geval in het zwart uit.

Huawei P30 camera

De nieuwe plaatjes komen overeen met eerder gelekte beelden (hieronder zichtbaar) en specificaties. De Huawei P30-camera bestaat uit een driedubbele module met daaronder een flitser. De duurdere P30 Pro krijgt volgens de geruchten en de renders van Spigen zelfs vier camera’s achterop. Van twee camera’s weten we waarschijnlijk wat ze kunnen. Een 38 megapixel-sensor moet hele mooie foto’s in het donker maken. De P30 Pro zou ook beschikken over een groothoeklens, die ook wordt gebruikt op de Mate 20 Pro.

huawei p30-schermen

Presentatie eind maart

Eerder deze week vertelde een Poolse Huawei-medewerker dat de fabrikant de P30 en P30 Pro eind maart aankondigt in Parijs. De renders van hoesjesfabrikant ondersteunen die claim. Op de vergrendelschermen van de smartphones staat namelijk 28 maart. Het is gebruikelijk dat een merk de presentatiedatum in renders verwerkt. Bovendien onthult Huawei zijn vlaggenschepen in de P-serie al jaren eind maart in Parijs.

Concurrenten als Samsung, LG en Sony kondigen hun topmodellen later deze maand al aan op telecombeurs Mobile World Congress. Huawei presenteert op dit evenement een andere high-end smartphone met een opvouwbaar ontwerp en 5G-ondersteuning.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu