De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Deze 38 megapixel-camera zit straks in de Huawei P30 Pro’

Thomas Haenen
14 december 2018, 9:43
2 min leestijd
‘Deze 38 megapixel-camera zit straks in de Huawei P30 Pro’

De Huawei P30 Pro wordt waarschijnlijk één van de eerste smartphones met een nieuwe camerasensor van Sony. Deze 38 megapixel-sensor maakt onder andere betere foto’s in situaties met weinig licht.

‘Huawei P30 Pro-camerasensor bekend’

Huawei rust zijn volgende toptoestel uit met een IMX607-beeldsensor van Sony, zo claimen bronnen op Weibo. De Huawei P30 Pro wordt de eerste smartphone met deze beeldsensor. De techniek achter de sensor is vergelijkbaar met de camera die het bedrijf in de Huawei P20 Pro gebruikt, al zijn er enkele significante verbeteringen doorgevoerd.

Waar het huidige Huawei-toestel nog Quad Bayer-technologie gebruikt, zet de IMX607-sensor Dual Bayer in met meer witte pixels die extra licht opvangen. In lekentaal: de nieuwe camera kan zelfs met een kortere sluitertijd meer licht en detail opvangen. Daardoor heb je scherpere, mooiere foto’s in situaties met minder licht.

Geen monochrome lens, wel 4 camera’s

Nu zet Huawei nog een extra monochrome sensor in om meer beeldinformatie te verzamelen. Op de P20 Pro zit een zwart/wit-lens van 20 megapixel, waarvan het beeld automatisch gecombineerd wordt met de primaire sensor. De nieuwe sensor maakt die extra camera overbodig.

Andere bronnen claimen echter dat de Huawei P30 Pro drie of zelfs vier camera’s achterop heeft. Waarschijnlijk vervangt Huawei de monochrome sensor met een groothoeklens, waarmee je bredere foto’s schiet. Dat deed het bedrijf onlangs ook al op de Huawei Mate 20 Pro.

Huawei P30 Pro-camerasensor

De IMX607-sensor heeft volgens Sony ook technologie die zorgt voor snellere, preciezere autofocus. Daarnaast wordt de ruis in beeld verder beperkt. Verder zijn er sensoren ingebouwd die temperatuur en licht kunnen meten, waar de camera-instellingen automatisch op aangepast kunnen worden.

Verdere details over de Huawei P30 Pro zijn nog onbekend. Waarschijnlijk wordt de smartphone begin 2019 gepresenteerd. De kans is groot dat de Huawei P30, P30 Lite en P30 Pro eind februari op het Mobile World Congress het levenslicht zien.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu