Deze Huawei-smartphones krijgen (waarschijnlijk) EMUI 9.1

Wouter Nijsen
11 april 2019, 10:41
2 min leestijd
Deze Huawei-smartphones krijgen (waarschijnlijk) EMUI 9.1

EMUI 9.1, de nieuwste versie van Huawei’s Android-skin, draait al op de P30 en P30 Pro, maar komt ook naar verschillende oudere toestellen. De software bevat een aantal interessante verbeteringen.

EMUI 9.1 komt naar deze smartphone

De website Huawei Central meldt dat de Chinese fabrikant op zoek is naar testers voor de nieuwste versie van EMUI, en zou daarbij gebruikers van de onderstaande toestellen toelaten. De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro staan niet op de lijst, maar de website schrijft dat ook deze toestellen waarschijnlijk snel worden bijgewerkt naar EMUI-versie 9.1.

EMUI 9.1 is te vinden op de Huawei P30 en P30 Pro, die sinds kort in Nederland verkrijgbaar zijn. De nieuwste versie van Huawei’s Android-skin brengt een nieuw uiterlijk met zich mee in de vorm van nieuwe icoontjes en wallpapers, en introduceert een nieuw bestandssysteem dat voor snelheidsverbeteringen moet zorgen.

Verder bevat EMUI 9.1 de GPU Turbo 3.0-update, die zorgt voor betere prestaties van Huawei-telefoons bij populaire games. Met de update verbruikt deze functie 10 procent minder stroom.

huawei p30 pro review

Een andere handige feature van EMUI 9.1 is dat je de Google Assistent kan oproepen met de aan/uit-knop van je telefoon. De knop dien je ongeveer een seconde vast te houden, waarna het slimme hulpje wordt geactiveerd. Daarnaast kun je nog steeds de homeknop onderaan het scherm blijven gebruiken.

Tot slot nieuw is OneHop, een functie waarmee je bestanden (zoals foto’s en video’s) naar je pc kan overzetten door simpelweg met je smartphone op het apparaat te tikken.

Huawei P30 en P30 Pro

In onze Huawei P30 Pro review lees je meer over de software. De P30 en P30 Pro zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar en kosten respectievelijk 749 en 999 euro. In de review schreven we over de Pro-versie onder andere het volgende: “De Huawei P30 Pro doet heel veel goed en erg weinig fout. De camera behoort zonder twijfel tot de beste van het moment, het toestel is lekker vlot in gebruik en de accuduur uitstekend. Ook het hele snelle opladen vinden we een groot pluspunt en de optische vingerafdrukscanner presteert verrassend goed.”

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 321,19

Bekijken

Los refurbished

€ 281,99

Bekijken

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor Play
Honor Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu