De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is de LG G6: voorkantvullend scherm met minimale randen

Thomas Haenen
24 januari 2017, 9:10
2 min leestijd
Dit is de LG G6: voorkantvullend scherm met minimale randen

De eerste beelden van de LG G6 zijn uitgelekt, ruim een maand voordat de smartphone officieel onthuld wordt. Het toestel heeft een fors scherm dat vrijwel de hele voorkant vult.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 foto

De voorkant van de LG G6 bestaat vrijwel volledig uit scherm, zo blijkt uit een eerste foto van het toestel die vannacht door The Verge gedeeld werd. Volgens de site beslaat het 5,7 inch-scherm meer dan 90 procent van de voorkant, met kleine balken boven en onder het scherm en een minimale rand aan de zijkant.

Daarmee loopt de fabrikant flink voor op de meeste concurrenten. Zo neemt het Samsung Galaxy S7-scherm 72 procent van de voorkant van het toestel in, terwijl het iPhone 7-scherm goed is voor slechts 65 procent van de voorkant. Door de rand rondom het scherm zo klein mogelijk te maken kan LG de G6 voorzien van een groter scherm zonder dat het toestel zelf lomper wordt.

LG maakte eerder al bekend dat het G6-scherm een unieke beeldverhouding krijgt van 18 bij 9. Dat is iets breder dan de meeste smartphones, die beschikken over een beeldverhouding van 16 bij 9. Volgens LG is het bredere scherm beter geschikt om te multitasken, omdat er meer ruimte is voor twee apps tegelijk in beeld.

De foto biedt ook het definitieve bewijs dat LG afscheid neemt van het modulaire design van de LG G5. Het vlaggenschip van vorig jaar kon door gebruikers van nieuwe functies voorzien worden met extra modules. De LG G6 biedt een relatief dunne metalen behuizing zonder modules en helaas ook zonder verwisselbare accu.

Daar staat tegenover dat het toestel wel waterdicht zal zijn. Hoewel het design van de achterkant nog niet uitgelekt is, claimt The Verge dat daar zowel een dubbele camera als een vingerafdrukscanner te vinden zijn. Het toestel beschikt bovendien over een koptelefoonaansluiting. Het gerucht gaat dat Samsung die aansluiting juist wil schrappen met de Galaxy S8. Apple nam er vorig jaar al afscheid van.

De LG G6 wordt 26 februari officieel onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu