Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG loopt achter: Android Pie-updates verschijnen pas later in 2019

Thomas Haenen
31 december 2018, 10:33
2 min leestijd
LG loopt achter: Android Pie-updates verschijnen pas later in 2019

Terwijl Samsung, Huawei, OnePlus en anderen al verschillende Android Pie-updates hebben uitgebracht, staat LG nog in de startblokken. Nu blijkt dat de meeste updates van LG nog wel even op zich laten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Schema LG Android Pie-updates bekend

Alleen de LG G7 ThinQ krijgt op korte termijn een Android Pie-update, zo meldt de Koreaanse fabrikant. De nieuwe software voor deze smartphone verschijnt in ‘het eerste kwartaal van 2019’. Wel geeft LG aan dat de wereldwijde uitrol in deze periode begint. Of de update ook in Nederland al voor het einde van maart beschikbaar is, weten we nog niet.

LG V40 officieel

LG geeft geen details over wanneer andere smartphones van het bedrijf bijgewerkt worden, behalve dat ze niet op de planning staan voor de eerste maanden van 2019. Dat betekent dat toestellen als de LG Q7LG G7 Fit en LG G6 pas in de loop van 2019 een update ontvangen

Ook de LG V40 ThinQ loopt voorlopig nog op Android Oreo. Dit nieuwe toptoestel werd in oktober door LG uitgebracht in Zuid-Korea, en komt begin volgend jaar ook naar Nederland. Hoewel de meeste smartphones die de komende maanden verschijnen direct van Android Pie zijn voorzien, loopt de V40 ThinQ dus nog op Oreo. Wanneer de update voor deze prijzige smartphone verschijnt, is ook nog onbekend.

Concurrentie is sneller

LG loopt daarmee fors achter op de concurrentie. Samsung, de andere grote fabrikant uit Zuid-Korea, bracht deze maand een set Android Pie-updates uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. Ook Huawei, OnePlus, Nokia, Sony, Xiaomi en anderen hebben inmiddels verschillende Android Pie-updates uitgebracht.

Onlangs schreef Rens nog over het ‘rampjaar’ dat LG achter de rug heeft. Daar merkte hij al op dat het bedrijf begint achter te lopen qua beveiligingsupdates. Vooralsnog lijkt het tij van de fabrikant echter niet te keren.

→ Opinie: waarom LG een rampjaar achter de rug heeft

Lees meer over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu