LG G6 uitgelekt: foto toont voorkantvullend scherm

Thomas Haenen
23 februari 2017, 9:10
2 min leestijd
LG G6 uitgelekt: foto toont voorkantvullend scherm

De eerste officiële LG G6 render is uitgelekt. Deze biedt onder andere een duidelijke blik op het voorkantvullende scherm van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 render

De render komt van Evan Blass, een telecominsider die in het verleden wel vaker als eerste de foto’s van nieuwe smartphones wist te delen. In de voorbije weken zagen we al verschillende vage foto’s voorbij komen maar nu hebben we een duidelijke blik op alle kanten van het toestel.

Wat daarbij vooral opvalt is het scherm. Dat neemt nagenoeg de hele voorkant van het toestel in, iets wat we eerder al van bronnen hoorde. Waar het scherm bij de meeste smartphones zo’n 65 tot 75 procent van de voorkant inneemt, is het bij de G6 al gauw 80 tot 90 procent. Aan de zijkant zitten nauwelijks randen en door het gebrek aan knoppen aan de voorkant blijft er nog meer ruimte over.

LG G6 render

Achterop zit een dubbele camera, met tussen de twee lenzen in een dubbele led-flitser. Ook de vingerafdrukscanner is, zoals we van LG gewend zijn, achterop geplaatst. Het zij-aanzicht maakt duidelijk dat de camera’s niet uitsteken waardoor het toestel plat kan liggen.

LG G6 niet modulair

Ook maakt de foto definitief duidelijk dat de LG G6 geen modulair design heeft. De LG G5 die vorig jaar verscheen had een verwijderbare onderkant, waar je nieuwe modules tegenaan kon klikken. Zo kun je extra features aan het toestel toevoegen, zoals een grotere accu of beter geluid. Hoewel LG vorig jaar beweerde dat ook toekomstige smartphones de modules zouden ondersteunen, was het toestel zo’n grote flop dat die plannen werden geschrapt. Met de LG G6 kiest de fabrikant daarom voor een niet-verwijderbare accu en geen ruimte voor modules.

Volgende week vindt het Mobile World Congress plaats in Barcelona, waar verschillende fabrikanten hun belangrijkste smartphones voor de komende maanden presenteren. De LG G6 wordt zondagmiddag om 12:00 uur onthuld op een persconferentie voorafgaand aan het congres. Het toestel ligt vervolgens vermoedelijk vanaf maart of april in de winkels.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu