Zo werkt straks de 3D-selfiecamera op de LG G8 ThinQ

Thomas Haenen
7 februari 2019, 9:38
2 min leestijd
Zo werkt straks de 3D-selfiecamera op de LG G8 ThinQ

Al voor de release geeft LG de eerste details van de G8 ThinQ. Zo wordt het toestel uitgerust met een Time of Flight-sensor voor gezichtsherkenning, augmented reality-apps en meer.

Lees verder na de advertentie.

LG G8 ThinQ ToF-sensor: wat je moet weten

De LG G8 ThinQ wordt één van de eerste smartphones met een Time of Flight-sensor voorop het toestel, zo heeft de fabrikant laten weten. Zo’n sensor stuurt een infrarood-licht uit naar alle objecten om je heen. Vervolgens registreert de sensor hoe snel dat licht weerkaatst om afstanden te meten. Daardoor kan een razendsnelle 3D-scan van je omgeving worden gemaakt.

LG G8 ThinQ ToF-sensor

Die techniek kan onder andere ingezet worden voor gezichtsherkenning. Doordat de 3D-scan diepte herkent, ziet de G8 het verschil tussen een foto en een echt hoofd. Ook kan de sensor een bokeh-effect toevoegen aan je foto’s, omdat deze makkelijk onderscheid maakt tussen de achter- en voorgrond. Met augmented reality-apps kan de sensor snel en realistisch virtuele objecten in de echte wereld tonen.

ToF-sensors zoals die in de G8 ThinQ lijken één van de grote trends van 2019 te worden. Zo werd onlangs de Honor View 20 onthuld, die ook uitgerust is met een ToF-sensor aan de achterzijde. Ook Sony, Samsung en enkele andere grote fabrikanten zouden een of meerdere toestellen met de technologie in ontwikkeling hebben.

Gimmick of goede toevoeging?

De technologie moet zich nog wel bewijzen. Zo zijn er op de Honor View 20 slechts een handjevol apps die de sensor gebruiken die nauwelijks het niveau van gimmick ontstijgen. “Een skispel dat je speelt door de skibewegingen in het ‘echt’ te maken en een app die calorieën telt: het zijn zaken die je na een half uurtje al links laat liggen,” zo schreven we in onze View 20 preview. LG claimt dat het aan verschillende toepassingen voor de sensor werkt, maar deelt nog niet wat het precies van plan is.

Op zondagavond 24 februari wordt de LG G8 ThinQ gepresenteerd. De fabrikant organiseert die dag een evenement in Barcelona, voorafgaand aan het Mobile World Congress. Bronnen beweren dat LG daarnaast ook van plan is de V50 ThinQ met 5G-ondersteuning te onthullen. Ook zoemen er geruchten rond over een LG-smartphone met een tweede scherm.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu