Dit verwachten we van het Made by Google-evenement op 9 oktober
Thomas Haenen

Google heeft nieuwe teasers vrijgegeven voor de Pixel 3 en het evenement op 9 oktober. Krijgen we dan toch een voorkantvullende smartphone zonder notch?

Made by Google 2018 verwachtingen

Het evenement vindt op dinsdagavond 9 oktober plaats, om 17:00 uur Nederlandse tijd. We verwachten verschillende nieuwe producten van het bedrijf, hoeveel enkele aankondigingen in de voorbije weken al zijn gelekt. We hebben de belangrijkste verwachtingen alvast op een rijtje gezet voor je.

1. Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

Van de Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn inmiddels zoveel afbeeldingen en details gelekt, dat het haast verdacht begint te worden. Afbeeldingen tonen een Pixel 3 XL met een flinke notch aan de voorkant. Toch zijn er aanwijzingen dat Google ons voor de gek aan het houden is.

Zo verscheen vandaag plotseling een nieuwe teaserwebsite online. Die toont een vierkant zonder notch – zie bovenstaande afbeelding. Werkt Google dan toch aan een Google Pixel met volledig voorkantvullend scherm? De Japanse website geeft helaas geen verdere hints.

Google Pixel 3 XL in taxi

2. Pixel Buds 2 en Pixel Stand

Bij de nieuwe smartphones zitten waarschijnlijk ook enkele accessoires. De Pixel Buds, Googles draadloze oordopjes, krijgen volgens bronnen een opvolger. De oorspronkelijke oordopjes werden niet zo positief ontvangen: ze zaten niet heel comfortabel en de geluidskwaliteit was goed maar niet geweldig. Wellicht weet Google dit jaar wel een geslaagde rivaal voor Apples AirPods te bieden.

Ook verwacht: de Pixel Stand. Met deze dock kun je je smartphone veranderen in een Google Home met scherm. Zet hem bijvoorbeeld in de keuken om de stappen van een recept te bekijken terwijl je aan het koken bent.

3. Pixelbook 2

Chrome OS wordt doorgaans geassocieerd met goedkope laptops, betaalbare apparaten die vooral bedoeld zijn om te browsen en teksten op te tikken. Dat maakt ze uitstekend geschikt voor het onderwijs of bedrijven: al voor een paar honderd euro heb je een prima instapmodel.

Eén keer in de zoveel jaar pakt Google uit met een eigen laptop. Deze Pixelbooks beschikken over veel krachtigere hardware dan je normaal in een Chromebook ziet. Ook zijn het dunne, lichte apparaten met een modern design. De verwachting is dat Google ook dit jaar een nieuwe Pixelbook presenteert, die laat zien wat er allemaal met Chrome OS mogelijk is. Wat voor nieuwe features het bedrijf gepland heeft, is echter nog onbekend.

4. Misschien: nieuwe Chromecast

De huidige versie van de Chromecast dateert alweer uit 2015, dus hoog tijd voor een opvolger. De Amerikaanse keuringsinstantie FCC deelde onlangs al wat informatie over een nieuw model, wat suggereert dat ‘ie spoedig wordt aangekondigd.

Made by Google 2018 verwachtingen

Een radicaal nieuw ontwerp of compleet andere features verwachten we niet. Wel zou de hardware aan de binnenkant zijn verbeterd. Deze nieuwe Chromecast heeft een twee keer zo sterke wifi-antenne, wat zorgt voor een stabielere internetverbinding. Ook is bluetooth toegevoegd, zodat je je smartphone of tablet gemakkelijker kan koppelen met de Chromecast.

5. Maar geen Pixel Watch

Eén apparaat dat we absoluut niet zien: een nieuwe smartwatch van Google. Hoewel het bedrijf onlangs een grote Wear OS-update uitbracht, zijn de plannen voor een eigen wearable uitgesteld. Geruchten dat Google aan zo’n apparaat werkt zoemen al tijden rond, maar een woordvoerder van het bedrijf bevestigde recentelijk nog dat we in ieder geval dit jaar niets hoeven te verwachten.

6. Hopelijk: alle nieuwe producten ook voor Nederland

Al sinds de Nexus 6P uit 2015 heeft Google geen eigen smartphones meer uitgebracht in Nederland. De Google Pixel-reeks wordt officieel slechts verkocht in een handjevol landen, waaronder de Verenigde Staten en buurlanden als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Hier is het toestel alleen verkrijgbaar via grijze import.

Nederland lijkt echter een steeds belangrijker land te worden voor Google. Zo is er sinds deze zomer een Nederlandse Google Assistent, en is voor het einde van het jaar Google Home te koop. Vorige week verscheen YouTube Premium hier, en ook aan een Nederlandse versie van Google Pay wordt mogelijk gewerkt.

Bovendien organiseert Google gelijktijdig met het evenement in New York óók een evenement in Parijs, voor Europese pers. Het is voor het eerst dat het bedrijf uitpakt in Europa. Volgens bronnen is Google van plan zijn producten in een groot aantal Europese landen uit te brengen, waaronder hopelijk ook Nederland. Daar horen we op 9 oktober waarschijnlijk meer over.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.