Google rolt Android Wear met wifi-ondersteuning uit naar Moto 360

Redactie
18 juni 2015, 7:50
1 min leestijd
Google rolt Android Wear met wifi-ondersteuning uit naar Moto 360

De Moto 360 van Motorola heeft in navolging van vrijwel alle andere smartwatches met Android Wear de update naar Android 5.1.1 gekregen, die onder andere wifi-ondersteuning brengt.

Lees verder na de advertentie.

De update brengt  als grootste verbetering de mogelijkheid om met een wifi-netwerk te verbinden, waardoor de smartwatch niet altijd met een smartphone verbonden hoeft te zijn. Hierdoor hebben gebruikers de mogelijkheid om bijvoorbeeld thuis of op werk de bluetooth-verbinding van hun smartphone uit te schakelen, maar nog steeds meldingen op hun smartwatch te ontvangen.

De update wordt de komende dagen naar de Moto 360 uitgerold. Niet iedereen ontvangt direct de update; de uitrol kan een tijdje duren, zo meldt Google.

Moto 360 Android Wear 5.1.1-update

AndroidWear3

Android Wear 5.1.1 is verder een behoorlijke update voor het platform, die de indeling van het contacten- en app-menu verbeterd, nieuwe polsbewegingen toevoegt om door de interface te scrollen en de mogelijkheid geeft om apps altijd aan te laten staan. Ook het scherm blijft dan ingeschakeld, wat handig is tijdens het gebruik van bijvoorbeeld fitness- of navigatie-apps.

Google zei eerder het Android Wear 5.1.1 energieverbruik terug te willen dringen met een aankomende update.  Veel gedupeerde gebruikers klagen bij Google over de zogeheten battery drain van de laatste Android Wear-versie. Of de Moto 360 hier ook last van heeft, is vooralsnog onbekend.

Laatste nieuws over Android Wear

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu