Deze updates belooft Motorola voor zijn nieuwe Android-smartphones

Thomas Haenen
31 mei 2018, 14:57
2 min leestijd
Deze updates belooft Motorola voor zijn nieuwe Android-smartphones

Motorola pakt dit voorjaar uit met flink wat nieuwe smartphones, met bijvoorbeeld de vernieuwde Moto G6- en Moto E5-reeks. Maar wat voor updates kunnen deze smartphones precies verwachten?

Lees verder na de advertentie.

Motorola Android-updates 2018 bevestigd

Koop je één van de nieuwe Motorola-smartphones, dan kun je rekenen op minimaal twee tot drie jaar aan beveiligingsupdates. Dat heeft Ruben Weenink, hoofd smartphones bij Lenovo Benelux, bevestigd aan Android Planet. Enkele, maar niet alle Motorola-smartphones, kunnen daarnaast rekenen op één of twee grotere Android-updates.

Voor de Moto G-reeks garandeert het bedrijf tot drie jaar na de release beveiligingsupdates. Hoewel Google deze update maandelijks beschikbaar maakt voor fabrikanten, zal Motorola deze bundelen eens in de zestig tot negentig dagen uitrollen. Ook belooft men één ‘grote’ versie-update. Voor de Moto G6 en Moto G6 Plus, die met Android 8.0 (Oreo) verschijnen, betekent dat dat ze in de toekomst een update krijgen naar Android P.

Motorola Android-updates 2018

De Moto G6 Play, een iets goedkopere variant met minder goede specificaties, krijgt slechts twee jaar gegarandeerde beveiligingsupdates, die ook eens in de zestig tot negentig dagen verschijnen. Wel ontvangt de G6 Play ook een update naar Android P.

Moto E: twee jaar beveiligingsupdates

Dan is er nog de Moto E-reeks, de instapmodellen van Motorola. Het zijn de goedkoopste toestellen van het bedrijf, die zich echter wel weten te onderscheiden met features als een vingerafdrukscanner en grote accu’s. De Moto E5 en Moto E5 Plus krijgen echter géén grote Android-update, en blijven dus steken op Android Oreo.

Wel belooft het bedrijf tot twee jaar na de release beveiligingsupdates. De Moto E-reeks is dus in ieder geval beschermd tegen alle eventuele kwetsbaarheden in Android. Daarmee loopt het bedrijf voor op andere fabrikanten als LG, Alcatel en HTC, die vrijwel geen beloftes doen omtrent hun updatebeleid voor budgetsmartphones. Nokia is echter nog altijd de koploper: het Finse bedrijf garandeert grote én beveiligingsupdates voor al zijn smartphones voor langere tijd.

Moto Z: veel updates verzekerd

Ga je voor een Moto Z-toestel, de vlaggenschepen van het bedrijf, dan ben je daar ook van verzekerd. Deze toestellen krijgen minstens twee grote Android-updates, en drie jaar aan beveiligingsupdates. Dit jaar zijn er nog geen toestellen in die reeks verschenen, maar eind vorig jaar verschenen onder andere de Moto Z2 Force en Z2 Play. Die huidige generatie krijgt overigens geen drie jaar, maar twee jaar beveiligingsupdates. Voor de nieuwe Moto Z3 Play verschijnen wel drie jaar beveiligingspatches.

Motorola geeft aan dat het lastig is om grotere updates te garanderen voor al zijn smartphones, omdat er veel kosten bij komen kijken. Ook is de nieuwe software niet altijd geschikt voor oudere hardware. Motorola leunt op andere bedrijven voor onderdelen als de camera en vingerafdrukscanner, en die bedrijven werken de driver-software niet altijd bij voor nieuwe Android-versies. Daardoor is het voor een fabrikant soms lastig om een goed-functionerende update uit te brengen.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E5
Motorola Moto E5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu