Motorola introduceert nieuwe smartphones: Moto X4 en Moto Z2 Force

Wouter Nijsen
31 augustus 2017, 20:55
2 min leestijd
Motorola introduceert nieuwe smartphones: Moto X4 en Moto Z2 Force

Tijdens zijn persconferentie op IFA 2017 heeft Lenovo de Motorola Moto X4 en Moto Z2 Force uit de doeken gedaan. De een is een middenklasser en de ander high-end.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Moto X4

De Motorola Moto X4 heeft weinig onderscheidende features, maar presenteert zich als een solide midranger. Het toestel heeft een behuizing van metaal en glas en heeft veel weg van de Moto-toestellen die eerder dit jaar verschenen, zoals de Moto G5 en Moto G5 Plus. Onder de motorkap zit een Snapdragon 630-chip met een octacore-processor en 4GB aan RAM. Ook is er 64GB aan opslagruimte aanwezig, dat je met een micro-sd-kaartje verder kunt uitbreiden.

Moto X4 officieel

Zoals we van Motorola gewend zijn, draait de Moto X4 op een kale versie van Android. Het gaat om Android 7.1.1 (Nougat) met een aantal kleine toevoegingen van Lenovo, maar verder blijft de software dicht bij stock-Android. Geen Android 8.0 (Oreo) dus, dat onlangs werd uitgebracht, maar mogelijk volgt er relatief snel een update naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Het 5,2 inch-amoled-scherm (1920 bij 1080 pixels) en de achterkant worden beschermd door een laagje Gorilla Glass, waarbij aan de achterzijde ook een dubbele camera zit. Die maakt foto’s in 12 en 8 megapixel, waarmee onder meer een fraai scherpediepte-effect kan worden gecreëerd. Aan de voorkant zit een 16 megapixel-camera met een speciale modus voor als je in het donker een foto maakt.

Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner, aan de onderkant een usb-c-poort om de 3090 mAh-accu snel op te laden. Bovendien is er ondersteuning voor twee simkaarten.

Verkrijgbaarheid en prijs van Moto X4

De Motorola Moto X4 verschijnt in september en kost 379 euro. Het is nog onduidelijk wanneer de Nederlandse release precies plaatsvindt, maar waarschijnlijk wordt dit snel duidelijk. Zodra er meer bekend is, dan wordt dit artikel bijgewerkt.

Moto Z2 Force

Ook heeft Motorola de Moto Z2 Force gepresenteerd. Deze high-end-smartphone beschikt over een 5,5 inch superamoled-scherm, met onder de kap een Snapdragon 835-chip, 6GB RAM en 64GB opslagruimte. Deze ruimte is uitbreidbaar via een micro-sd-kaartje.

Moto X4 officieel

De Z2 Force heeft verder een dubbele camera aan de achterkant van 12 megapixel per stuk. De accu van het toestel valt met 2730mAh wel wat klein uit. Deze accu is wel via de snellaadfunctie zo opgeladen. Via Moto Mods is het toestel verder uit te breiden.

Verkrijgbaarheid en prijs van Moto Z2 Force

De Motrola Moto Z2 Force verschijnt eind oktober en kost 849 euro.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X4
Motorola Moto X4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu