De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Motorola Moto Z2 Force: nieuw vlaggenschip met stevig scherm

Thomas Haenen
25 juli 2017, 17:26
2 min leestijd
Motorola Moto Z2 Force: nieuw vlaggenschip met stevig scherm

De Motorola Moto Z2 Force is het nieuwe topmodel van Lenovo. Het toestel beschikt onder andere over krachtige hardware en een stevig scherm.

Lees verder na de advertentie.

Moto Z2 Force officieel onthuld

moto z2 force

De Moto Z2 Force is gepresenteerd op een evenement in New York. Motorola zegt de smartphone ook in Nederland uit te brengen, maar de precieze releasedatum en adviesprijs zijn nog onbekend. Het is het broertje van de Moto Z2 Play, die binnenkort in Nederland verkrijgbaar is. Waar de Z2 Play een midrange smartphone is, kan de Z2 Force zich meten met de beste smartphones van het moment.

Zo heeft de Z2 Force een 5,5 inch-amoled-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, wat zorgt voor haarscherp beeld. Het toestel gebruikt de Snapdragon 835-chipset, die ook in bijvoorbeeld de OnePlus 5 zit. De Z2 Force heeft 64GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen. Hij loopt op Android 7.1 (Nougat), maar Motorola belooft een snelle update naar Android 8.0 later dit jaar.

Stevig, maar niet waterdicht

Op papier oogt de Z2 Force fragiel, want de behuizing is slechts 6 millimeter dik. Motorola heeft het toestel echter uitgerust met een ‘shatterproof’ (of onsplinterbaar) scherm. Zelfs met een behoorlijke val blijft het scherm in orde, zo claimt de fabrikant. Het toestel is helaas niet waterdicht of stofbestendig, al heeft het wel een waterafstotende coating. Zo stevig als de nagenoeg onverwoestbare Moto X Force is de Z2 Force dus niet, al is laatstgenoemde wel stukken smaller.

Helaas heeft de geringe dikte ook gevolgen voor de accucapaciteit. Die is namelijk slechts 2730 mAh, stukken kleiner dan de 3500 mAh-accu in de vorige Moto Z Force. Volgens Lenovo is het nog altijd genoeg om een volle dag zonder opladen te kunnen. Met de krachtige hardware van de Z2 Force is het echter waarschijnlijk dat veel gebruikers het toestel gedurende de dag moeten opladen.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z2 Force
Motorola Moto Z2 Force

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu