De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Motorola Moto Z2 Force is krachtpatser en lichtgewicht’

Thomas Haenen
21 juli 2017, 10:22
2 min leestijd
‘Motorola Moto Z2 Force is krachtpatser en lichtgewicht’

De Motorola Moto Z2 Force wordt volgend week pas officieel onthuld, maar specificaties zijn al gelekt. Daaruit blijkt dat het toestel krachtig, maar niet stevig wordt.

Lees verder na de advertentie.

Moto Z2 Force specificaties

Motorola organiseert op 25 juli een evenement in New York, waar het verschillende nieuwe producten presenteert. Eén van de smartphones die zeer waarschijnlijk wordt getoond, is de Moto Z2 Force. Kleine details van de smartphone zijn in de voorbije dagen al uitgelekt, maar telecominsider Evan Blass heeft nu meer beeld en informatie gedeeld.

Zo krijgt de Moto Z2 Force een 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook een Snapdragon 835-chip met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte zijn aanwezig. Daarmee mag de Z2 Force zich tot de krachtigste smartphones van het moment rekenen. Achterop zit een dubbele 12 megapixel-camera, waarmee het de eerste Motorola-smartphone met een extra lens achterop is.

Moto Z2 Force specificaties

Bovendien is het ook één van de dunste smartphones ooit. Het toestel ziet er op de foto’s al behoorlijk smal uit, en is volgens de bron slechts 6 millimeter dik. Opmerkelijk, want de oorspronkelijke Moto X Force was juist één van de stevigste smartphones ooit en daardoor relatief lomp. De Moto Z2 Force heeft niets van die stevigheid en is zelfs niet waterdicht. Het toestel heeft enkel een waterwerende coating op het scherm.

De dunne behuizing heeft bovendien gevolgen voor de accucapaciteit. Die is slechts 2730 mAh, stukken kleiner dan de 3500 mAh-accu in de vorige Moto Z Force. Een combinatie van krachtige hardware en een kleine accu betekent doorgaans een zeer beperkte accuduur. Het is maar de vraag of de gemiddelde gebruiker het een volle dag uithoudt met de Moto Z2 Force.

De Moto Z2 Force wordt gelanceerd met Android 7.1 (Nougat), maar krijgt later dit jaar nog een update naar Android 8.0. De adviesprijs en releasedatum zijn nog onbekend, maar worden vermoedelijk volgende week bekendgemaakt.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z2 Force
Motorola Moto Z2 Force

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu