‘Zo ziet de supergoedkope Nokia 2 eruit’

Erwin Vogelaar
14 september 2017, 19:27
2 min leestijd
‘Zo ziet de supergoedkope Nokia 2 eruit’

Wordt dit de ultieme budgetsmartphone? Het is goed mogelijk. Via Evan Blass zien we de eerste afbeeldingen van de supergoedkope Nokia 2.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 2 afbeeldingen tonen budgettoestel

Zoek je een goede budgetsmartphone met Android? Dan moet je tegenwoordig bij Nokia zijn. HMD Global, het Finse bedrijf dat de nieuwe Nokia-toestellen produceert, zet zijn toestellen slim op de markt. De nieuwste troef is de nog niet officieel aangekondigde Nokia 2. Dit toestel moet ongeveer honderd euro kosten en laat zich via gelekte afbeeldingen van beroepslekker Evan Blass voor het eerst zien.

De Nokia 2 is een interessant toestel. Hoewel je voor die prijs geen goede specs of een randloos design moet verwachten, zijn wel gewoon lichte apps te gebruiken. Nokia-toestellen draaien tevens op een bijna kale versie van Android. Hierdoor verschijnen nieuwe beveiligingsupdates relatief snel. Dit betekent dat de Nokia 2 van honderd euro op bepaalde vlakken veiliger is dan de dure smartphones van andere bedrijven.

nokia 2 afbeeldingen

Eerder zijn de specs van de Nokia 2 al gelekt. Dit komt door de FCC, een keuringsinstantie dat nieuwe smartphones test voordat ze in Amerikaanse winkels liggen. Hieruit blijkt dat het scherm waarschijnlijk tussen de 4,5 en 5 inch zit. Daarnaast heeft dit scherm waarschijnlijk een resolutie van 1280 bij 720 pixels en zit er onder de motorkap een Snapdragon 210-chip, 1GB RAM en 8GB opslagruimte.

Wanneer de Nokia 2 in de winkels ligt is nog niet bekend.

Meer van Nokia

HMD Global heeft in Nederland eerder de Nokia 3, 5 en 6 al uitgebracht. De Nokia 3 is ook een budgettoestel, want deze smartphone koop je al voor 149 euro. In onze Nokia 3-review lees je wat wij van dit toestel vinden.

Heb je iets meer te besteden dan kun je de Nokia 5 (199 euro) of Nokia 6 (249 euro) kiezen. Ook is de Nokia 8 nu te koop, het duurste model en het vlaggenschip van het bedrijf. Dit toestel gaat voor 599 euro over de toonbank.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: Evan Blass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 2 Android
Nokia 2 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu