De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Pie-update nu beschikbaar voor Nokia 8 en 7.1

Wouter Nijsen
19 december 2018, 16:37
2 min leestijd
Android Pie-update nu beschikbaar voor Nokia 8 en 7.1

Het Finse HMD Global werkte al een aantal Nokia-smartphones bij naar Android Pie, en nu zijn weer twee toestellen aan de beurt. Gebruikers van de Nokia 7.1 en Nokia 8 kunnen met de update aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Android Pie voor Nokia 8 en 7.1

De Nokia 8 stond al een tijdje op de planning om een Android Pie-update te krijgen, en nu is het eindelijk zover. HMD Global-topman Juho Sarvikas laat op Twitter weten dat de update vanaf vandaag wordt uitgebracht voor alle eigenaren van de Nokia 8. Het gaat om een gefaseerde uitrol, wat betekent dat het enkele dagen of weken duurt voordat je de update ontvangt.

Nokia 7.1 kopen

De uitrol van Android Pie gaat voor de Nokia 7.1 een stukje sneller, want verschillende Nederlandse gebruikers laten weten ze de update al hebben gekregen. De Nokia 7.1 werd onlangs in de Benelux uitgebracht en is onderdeel van het Android One-programma. Daardoor ben je verzekerd van twee jaar aan software-upgrades en drie jaar lang maandelijks beveiligingsupdates.

De Nokia 8 is geen Android One-toestel, maar heeft sinds zijn release wel snel en veel updates gekregen. Het lijkt er echter op dat Android Pie de laatste grote update voor de telefoon is: hij verscheen oorspronkelijk met Android 7.1.1 (Nougat) en kreeg vorig jaar al een Oreo-update. Wel krijgt de Nokia 8 de komende tijd nog beveiligingsupdates.

Omdat de Nokia 8 geen Android One-telefoon is, ontbreken een aantal features van Android Pie in de update. Zo kunnen gebruikers niet aan de slag met Adaptive Battery, de app-actions en ook Digitaal Welzijn is niet aanwezig. Ook de nieuwe camera-interface van Nokia ontbreekt en omdat de smartphone capacitieve navigatieknoppen heeft, werkt de navigatiebediening niet.

→ Weten wanneer jouw smartphone wordt bijgewerkt? Check het Android Pie update-overzicht

Dit is nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere een nieuwe gebarenbediening, die de traditionele navigatieknoppen vervangt. Met de Adaptive Brightness-functie past het besturingssysteem automatisch de schermhelderheid aan op basis van jouw voorkeuren. Adaptive Battery kijkt naar de apps die je weinig gebruikt, om er vervolgens voor te zorgen dat deze niet te veel energie verbruiken. In de uitgebreide Android Pie review lees je hier alles over.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 7.1
Nokia 7.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu