Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Huidige Nokia-smartphones krijgen geen Project Treble

Erwin Vogelaar
5 december 2017, 19:19
2 min leestijd
Huidige Nokia-smartphones krijgen geen Project Treble

Huidige Nokia-smartphones moeten het zonder Project Treble doen. De Project Treble-ondersteuning komt pas bij toestellen die direct op Android 8.0 (Oreo) draaien.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Nokia Project Treble niet ondersteunt

Project Treble is de belangrijkste vernieuwing van Android 8.0. Toch heeft fabrikant HMD Global laten weten dat bestaande Nokia-toestellen deze functie niet ondersteunen. Toekomstige Nokia-smartphones die uit de doos op Android 8.0 draaien, krijgen wel ondersteuning.

Het nieuws komt via een moderator op het Nokia-forum. De informatie die de moderator levert klopt echter niet helemaal. De HMD-medewerker stelt namelijk dat Google alleen Project Treble ondersteunt op toestellen die lanceren met Android 8.0, maar niet toestellen die upgraden vanuit Android 7.0 (Nougat).

nokia project treble

Project Treble

Project Treble is Googles modulaire systeem voor Android. Hiermee wordt het besturingssysteem onderverdeeld in een een deel voor Google en een deel voor de fabrikant. Hierdoor kan Google vlot updates uitrollen zonder dat het de fabrikant in de weg zit. Op dit moment rollen updates nog vaak traag uit, omdat fabrikanten eerst uitgebreide tests moeten uitvoeren. Nokia is vergeleken met andere fabrikanten wel relatief snel.

Project Treble wordt door Google verplicht voor toestellen die direct op Android 8.0 draaien. Voor toestellen die op Android 7.0 draaien en een update krijgen is het moeilijker, maar niet onmogelijk. Fabrikanten moeten namelijk een deel van de software volledig herschrijven en daar gaat veel werk in zitten. Eerder heeft OnePlus al laten weten daarom geen Project Treble voor huidige toestellen te ondersteunen. Ook Samsung heeft nog geen belofte gedaan.

“HMD is volledig toegewijd aan de implementatie van Project Treble voor alle nieuwe Android Oreo-producten in de nabije toekomst”, schrijft de moderator. “En we verontschuldigen ons voor elke teleurstelling die dit veroorzaakt.”

Nieuwe Nokia-toestellen in januari

Op 19 januari presenteert HMD zijn nieuwe Nokia-smartphones. Wat je daarover kunt verwachten lees je hier.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu