Laatste OnePlus 3T-update verhelpt Play Store-problemen

Rick van der Veer
9 januari 2017, 10:25
2 min leestijd
Laatste OnePlus 3T-update verhelpt Play Store-problemen

OnePlus heeft een OxygenOS-update vrijgegeven voor de OnePlus 3 en 3T. De update verhelpt een paar kleine problemen en biedt een oplossing voor problemen met downloaden uit de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T OxygenOS 4.0.1

OnePlus heeft een update uitgebracht voor zijn Android-variant OxygenOS. De update verbetert een aantal kleine zaken onder de motorkap, maar is vooral gericht op het omzeilen van een probleem met de Google Play Store. Het is de eerste kleine update voor OxygenOS die tegelijk voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T uitkomt.

Sommige OnePlus-gebruikers kunnen sinds de update naar Android 7.0 Nougat geen apps meer downloaden uit de Google Play Store. Naast het uitbrengen van OxygenOS 4.0.1 heeft OnePlus een aantal tips vrijgegeven om het probleem te omzeilen. Apps downloaden tijdens data roaming op een ander mobiel netwerk is momenteel niet mogelijk, waardoor je via wifi of je eigen mobiele netwerk moet verbinden. Verder raadt OnePlus aan batterijbesparing aan te zetten en je Play Store-voorkeuren op fabrieksinstellingen terug te zetten.

OnePlus 3T OxygenOS 4.0.1

OnePlus heeft ook een paar apps uitgelicht die problemen veroorzaken. TrueCaller, AVG Antivirus en PayTm kunnen beter verwijderd of uitgeschakeld worden voordat je probeert apps uit de Play Store te installeren. In sommige gevallen kan een probleem met de dataverbinding de Play Store onbruikbaar maken. Om dit te verhelpen raadt OnePlus aan om de apn-instellingen van je provider opnieuw in te voeren.

De update voert nog een aantal kleinere veranderingen door. Zo is de algehele stabiliteit van het systeem verbeterd en werkt de proximity sensor weer als je een telefoongesprek voert. Daarnaast kun je nu de icoontjes in de statusbalk aanpassen en zijn er meer opties toegevoegd om de Shelf op je linkerhomescreen naar je eigen smaak in te richten.

OxygenOS 4.0.1 downloaden

De update voor beide toestellen wordt geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold. Via het forum van OnePlus kun je de update los downloaden en installeren, voor zowel de OnePlus 3 als de OnePlus 3T. Op het OnePlus-forum staat uitleg over hoe je dit moet doen, al heb je hier wel enige technische kennis van fastboot en andere zaken omtrent custom roms nodig. Je kunt ook wachten tot de update automatisch op je smartphone verschijnt.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu