De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 belangrijkste verschillen tussen de OnePlus 7T en 7T Pro

Colin Baak
10 oktober 2019, 19:33
4 min leestijd
De 5 belangrijkste verschillen tussen de OnePlus 7T en 7T Pro

De OnePlus 7T en 7T Pro zijn inmiddels gepresenteerd. De meeste vernieuwing zien we in eerste instantie bij de 7T. Android Planet zet voor jou de vijf grootste verschillen tussen de nieuwe vlaggenschepen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7T- en 7T Pro-verschillen

In mei van dit jaar presenteerde OnePlus voor het eerst twee nieuwe smartphones. Eind september werd de OnePlus 7T gepresenteerd en nu is de OnePlus 7T Pro officieel bekendgemaakt. Het Pro-model is het absolute paradepaardje van het bedrijf, maar heeft dan ook een hogere instapprijs.

De OnePlus 7T is verkrijgbaar voor 599 euro, waarbij je de keuze hebt uit twee kleuren. De duurdere OnePlus 7T Pro wisselt vanaf 759 euro van eigenaar en is verkrijgbaar in één kleur. De speciale McLaren-editie van dat toestel heeft een adviesprijs gekregen van 859 euro. Of je voor de hogere prijs van de 7T Pro ook meer krijgt? Lees het hieronder.

1. Meer opslaggeheugen

De OnePlus 7T is hier alleen verkrijgbaar als variant met 128GB opslag, terwijl de 7T Pro standaard met 256GB wordt geleverd. OnePlus-toestellen hebben geen mogelijkheid om dit uit te breiden met een micro-sd-geheugenkaartje, dus bedenk van te voren goed waar jij genoeg aan hebt. Natuurlijk kun je altijd nog wel clouddiensten gebruiken zoals Google Drive of Dropbox.

oneplus 7t pro officieel

Qua werkgeheugen heeft de Chinese fabrikant bij beide toestellen gekozen voor 8GB, waardoor op dat gebied geen verschillen te vinden zijn. De meest betaalbare variant van de eerder uitgebrachte OnePlus 7 bevatte nog 6GB RAM. Net zoals de OnePlus 6T McLaren Edition, krijgt ook de speciale 7T Pro-variant meer werkgeheugen, namelijk 12GB.

2. Groter display met hogere resolutie

Ook zien we verschillen bij de displays van beide toestellen. Zo is de OnePlus 7T uitgerust met een amoled-scherm van 6,55 inch en resolutie van 2400 bij 1080 pixels. De OnePlus 7T Pro heeft een display van 6,67 inch met 3120 bij 1440 pixels. Door deze combinatie oogt het scherm van de 7T Pro een stuk scherper.

Tekst is ook bij inzoomen nog beter te lezen en ook bij hoge-resolutie foto’s en video’s zie je dit. In de praktijk zul je de verschillen alleen zien als je beide toestellen direct naast elkaar houdt, maar ook het scherm van de 7T is gewoon fijn om naar te kijken.

oneplus 7t review

Het scherm van de Pro-variant heeft ook afgeronde schermranden, terwijl die van de OnePlus 7T plat is. Het display van de 7T Pro wordt aan de bovenkant niet onderbroken door een notch. Het toestel heeft namelijk een uitschuifbare selfiecamera, die pas naar buiten komt als je deze wil gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van het bekijken van je favoriete serie op Netflix.

3. Ander design

Samenhangend met de verschillen tussen de displays, is ook het design van beide toestellen anders. De reguliere 7T heeft namelijk een plat scherm van 6,55 inch. Niet alleen het scherm van zijn duurdere broer is iets groter, ook is deze afgerond aan de zijkanten. Dat betekent dus dat de toestellen er qua design behoorlijk anders uitzien.

Een groter verschil is te zien aan de achterkant. OnePlus heeft de 7T namelijk voorzien van een ronde cameramodule. Hierin zijn horizontaal de drie camera’s geplaatst. Bij de 7T Pro is er gekozen voor een hele andere opzet. De camera’s bij dat toestel zijn juist verticaal geplaatst. Ook de ronde vorm van de module is daar niet aanwezig, maar er is gekozen voor een pilachtige vorm.

oneplus 7t review

Ook verschillen de kleuren van de toestellen. De 7T is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk blauw (Glacier Blue) en grijs (Frosted Silver). Het Pro-model is alleen in het blauw (Haze Blue) verkrijgbaar, wat er net wat anders uitziet dan zijn kleinere broertje.

4. Grotere accu

Logischerwijs is de accucapaciteit van de smartphones ook anders. OnePlus heeft de 7T voorzien van een 3800 mAh-accu, terwijl de 7T Pro een batterij aan boord heeft van 4085 mAh. In de praktijk zijn de verschillen klein, al gaan beide telefoons op een volle lading een hele dag mee.

Dat is dus ondanks het grotere scherm en de hogere resolutie, wat meer stroom vraagt. Datzelfde beeld was ook te zien bij de 7 en 7 Pro, die in mei werden gepresenteerd. OnePlus heeft beide toestellen voorzien van de nieuwe Warp Charge 30T-techniek, waardoor de twee toestellen nog sneller opladen.

5. Betere zoommogelijkheden

Tot slot heeft de OnePlus 7T ten opzichte van de 7 een extra camera gekregen, waardoor je er nu ook foto’s mee kunt maken met een wijdere hoek. De OnePlus 7T Pro heeft net als zijn voorganger ook weer drie camera’s op de achterkant, maar ook hier zijn wat verschillen te vinden.

De 7T heeft een 12 megapixel-telelens en kan hiermee objecten tot 2x optisch dichterbij halen. De 7T Pro kan tot 3x optisch zoomen, maar doet dit met een 8 megapixel-camera. De primaire camera bij beide modellen bevat een 48 megapixel-sensor. Ook beschikken beide toestellen over dezelfde groothoekcamera van 16 megapixel.

→ Wil je meer weten over de OnePlus 7T of OnePlus 7T Pro? Check dan onze OnePlus 7T en 7T Pro review!

Lees meer over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7T
OnePlus 7T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu