OnePlus 8T komt eraan: deze 7 dingen weten we al over het nieuwe toestel

Michel van 't Klaphek
5 oktober 2020, 10:55
4 min leestijd
OnePlus 8T komt eraan: deze 7 dingen weten we al over het nieuwe toestel

Vijf camera’s, supersnel opladen, een vertrouwd design en de presentatie is op 14 oktober: we weten al een hoop over de opvolger van de OnePlus 8. In dit artikelen verzamelen we daarom de feiten en meest betrouwbare geruchten over de OnePlus 8T.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 8T-geruchten: de huidige stand van zaken

1. Eén model: OnePlus 8T

Wie OnePlus de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet dat het bedrijf steevast twee keer per jaar twee telefoons onthult. Begin 2019 werden bijvoorbeeld de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro aangekondigd, een halfjaar later gevolgd door de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro.

In 2020 breekt het Chinese bedrijf met dat ritme. Er komt namelijk maar één opvolger voor de OnePlus 8 en OnePlus 8T Pro, die aan het begin van het jaar onthuld worden. Met andere woorden, er komt dus géén OnePlus 8T Pro aan.

OnePlus 8T

De reden achter dit besluit is simpel. Volgens OnePlus-topman Carl Pei zou een Pro-model van de OnePlus 8T simpelweg te weinig upgrades krijgen om levensvatbaar te zijn. De prominent geeft aan dat wie op zoek is naar een toestel met alle snufjes aan boord beter voor de OnePlus 8 Pro kan gaan.

2. Hardware: niet de allersnelste processor

Qua specificaties belooft de opvolger van de 7T (Pro) een waar vlaggenschip te worden. Volgens smartphone-insider OnLeaks wordt de OnePlus 8T aangedreven door een Snapdragon 865-processor. Deze is net iets minder snel dan de 865 Plus-chip, de huidige blikvanger uit het Snapdragon-assortiment, maar alsnog razendsnel.

Verder verwacht OnLeaks dat de nieuwe OnePlus-topper in twee versies verschijnt. Het instapmodel zou 8GB werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit krijgen. De uitgebreide (en duurdere) uitvoering heeft volgens OnLeaks respectievelijk 12GB en 256GB.

oneplus 8 pro review

3. Vertrouwd design met ‘vloeiend’ scherm

Het formaat en design lijken niet te veranderen. Volgens de eerder genoemde OnLeaks heeft de OnePlus 8T een 6,55 inch-scherm, net zo groot als de OnePlus 8 dus. De 120Hz-ververssnelheid wordt dan weer geleend van het Pro-model. Dit houdt in dat het display 120 keer per seconde ververst en dat levert onder meer vloeiende animaties op.

Het scherm belooft (zo goed als) voorkantvullend te zijn. Enkel linksboven wordt het display onderbroken door de aanwezigheid van een gaatje voor de selfiecamera. In welke kleuren de OnePlus 8T verschijnt is nog onduidelijk, maar volgens OnLeaks kun je het toestel straks in ieder geval in het blauw kopen.

OnePlus 8T

4. Vijf camera’s in totaal: selfiecamera legt alles vast

Wel nieuw: een extra camera op de achterkant. Volgens insider OnLeaks krijgt de OnePlus 8T namelijk een viervoudig camerasysteem op de achterkant: een primaire 48 megapixel-lens, 16 megapixel-groothoeklens, 5 megapixel-macrolens voor foto’s van dichtbij en 2 megapixel-dieptesensor.

OnePlus maakte op Twitter al bekend dat de OnePlus 8T een ultragroothoek-selfiecamera krijgt. Dat is ideaal voor wanneer je met een grote groep mensen poseert, of bijvoorbeeld ook een flink stuk van de omgeving op je selfie wil vastleggen.

5. Razendsnel opladen

De OnePlus 8T beschikt over Warp Charge 65, zo maakt het bedrijf zelf al bekend. Dankzij deze snellaadtechniek kun je er met 15 minuten opladen weer een dag tegenaan. Warp Charge 65 laadt, zoals je op basis van de naam mag verwachten, namelijk met een maximaal vermogen van 65 Watt op.

De accu van de OnePlus 8T heeft een capaciteit van 4500 mAh. Het komt er volgens OnePlus op neer dat je na 15 minuten opladen een voor 58 procent volle batterij hebt. Wil je de accu helemaal vol krijgen? Dan ben je 39 minuten verder. Warp Charge 65 is de opvolger van 30T, OnePlus’ eerdere snellaadtechniek.

6. Android 11

De OnePlus 8 draait als eerste niet-Google-telefoon uit de verpakking op Android 11. Ook dat bracht het bedrijf al zelf naar buiten. Bij uitkomst draait de smartphone op OxygenOS 11, dat weer is gebaseerd op de nieuwste Android-versie. Android 11 introduceert tal van verbeteringen, waaronder chatbubbels en meer focus op privacy. Meer weten over de opvolger van Android 10? Lees (of kijk) dan onze uitgebreide Android 11-review.

oneplus 8t geruchten aankondiging

7. Presentatie: Houd 14 oktober vrij

De OnePlus 8T-presentatie is op 14 oktober om 16:00 uur Nederlandse tijd, zo maakt het bedrijf zelf bekend. Hoeveel het toestel gaat kosten, is nog niet bevestigd. Wel dook de OnePlus 8T kortstondig op bij Amazon Duitsland.

Bij onze oosterburen gaat het toestel 599 euro kosten. Je krijgt dan de variant met 8GB werkgeheugen en 128GB opslag in huis. De variant met respectievelijk 12GB en 256GB kost respectievelijk 699 euro.

Kort nadat media begonnen te schrijven over dat de OnePlus 8T al op Amazon stond, werd het toestel verwijderd. Het lijkt dus om een foutje te gaan. De OnePlus 8 en 8 Pro kostten bij uitkomst respectievelijk 699 en 899 euro, dus de opvolger lijkt goedkoper te worden.

Blijf op de hoogte

De redactie van Android Planet zit 14 oktober klaar om jou bij te praten over de OnePlus 8T. Ook gaan we het toestel te zijner tijd uitgebreid testen, zodat jij een weloverwogen aankoopkeuze kunt maken. Wie op de hoogte wil blijven van de OnePlus 8T schrijft zich in voor onze nieuwsbrief, of download onze gratis Android-app.

Het laatste nieuws over OnePlus:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 8T
OnePlus 8T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu