De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google werkt aan Play Store-abonnement voor games en andere apps

Erwin Vogelaar
27 oktober 2018, 14:30
2 min leestijd
Google werkt aan Play Store-abonnement voor games en andere apps

Google werkt aan Play Pass, een maandelijks abonnement voor ongelimiteerd gebruik van geselecteerde betaalde games en andere apps. Dit weten we nu.

Lees verder na de advertentie.

Play Pass: abonnement voor de Play Store

Google lijkt te werken aan een abonnement voor de Play Store. Met deze Play Pass betaal je een maandelijks bedrag om vrij gebruik te maken van allerlei betaalde apps. Zie het als een soort Spotify- of Netflix-abonnement maar dan voor games en andere apps.

Hoewel Google nog niet officieel over Play Pass heeft gesproken, zijn er verschillende verwijzingen naar het abonnement te vinden. Allereerst spotte website XDA Developers een referentie naar Play Pass in de code van de winkel-app. Er wordt zelfs duidelijk ‘PLAYPASS_SUBSCRIPTION’ genoemd.

play pass

Google doet nu echter ook in het openbaar marktonderzoek. De app Google Opinion Awards is voor gebruikers een manier om via korte enquêtes wat Play Store-tegoed te verdienen. Voor Google is de app een manier om zijn diensten te verbeteren. In dit geval wordt de app gebruikt om te zien wat gebruikers vinden van een Play Pass.

Een lezer van XDA Developers kreeg een specifieke vraag in Opinion Awards over de Play Pass. Specifiek werd er gevraagd: “Stel je voor dat je app store een abonnement heeft dat voor honderden dollar aan betaalde apps en games aanbiedt voor een maandelijks bedrag. Hoe goed beschrijft “Pass” deze dienst?”

Via deze vraag beschrijft Google duidelijk wat het nieuwe abonnement inhoudt, maar twijfelt het bedrijf nog over de exacte naam.

Google legt meer focus op games

De Play Pass lijkt zich voornamelijk te richten op gamers. De Android-winkel staat er om bekend dat gamers niet graag voor hun games betalen, waardoor gamemakers geld proberen te verdienen door middel van advertenties of in-game aankopen zoals in Fortnite. Wist je overigens al dat Fortnite nu op alle Android-smartphones te spelen is?

Het is niet de enige manier waarop Google meer focus legt op games. Het bedrijf werkt ook aan Project Stream, een manier om de nieuwste games te streamen via Google Chrome.

Lees meer over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu