De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Playables zijn Googles visie op speelbare game-advertenties

Erwin Vogelaar
1 maart 2017, 20:37
2 min leestijd
Playables zijn Googles visie op speelbare game-advertenties

Google geeft gamemakers nieuwe middelen om games te promoten. Via Playables kunnen spelers een versie van een game in een advertentie spelen, zonder deze eerst te hoeven downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Playables

Er wordt door Google al lang gesproken over gamedemo’s in de vorm van advertenties in de Play Store. Dit zou gebruikers de kans geven om een game te testen zonder deze eerst te hoeven downloaden. Andere partijen werken al met deze technologie, maar nu is Google er zelf ook klaar voor. De middelen om deze ‘Playables’ te maken worden nu namelijk uitgerold naar ontwikkelaars. De Playables zullen als advertentie binnen een andere game verschijnen. Google stelt dat ontwikkelaars op deze manier hun game in meer dan 1 miljoen apps in de Play Store kunnen laten zien.

Google geeft app-makers naast Playables nog meer middelen voor reclame. Zo zullen advertenties automatisch horizontaal of verticaal getoond gaan worden. Is er alleen een verticale versie van een advertentie beschikbaar, dan maakt Google daar automatisch een verticale versie van. Hiervoor wordt machine learning gebruikt om te zien wat de meest belangrijke elementen in de video zijn. Het bedrijf stelt dat in vroege tests het aantal kliks van deze omgezette advertenties met twintig procent is gestegen vergeleken met horizontale advertenties op een verticaal scherm. Hoe deze technologie werkt zie je in onderstaande video.

Google en games

Deze week komt Google ook op andere manieren ontwikkelaars tegemoet. Zo heeft het bedrijf dinsdag nog laten weten dat de algoritmes in de Play Store worden aangepast, zodat kleine gamestudio’s niet bedolven worden onder de games van de grote bedrijven. In plaats van het aantal keer dat een game geïnstalleerd is, gaat Google de voorkeur geven aan hoeveel een game daadwerkelijk gespeeld wordt. Heb je op dit moment nog wat te spelen nodig? Wij hebben de vijf beste Android-games van februari op een rijtje gezet.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's