Update: Samsung-wearables halen (binnenkort) meer uit de camera

Tim Ligterink
13 januari 2023, 11:06
2 min leestijd
Update: Samsung-wearables halen (binnenkort) meer uit de camera

Samsung heeft twee nieuwe functies toegevoegd aan de camera-app wanneer je gebruiktmaakt van diverse wearables. Lees verder om erachter te komen of de functies ook voor jou werken.

Lees verder na de advertentie.

Filmgeluid opnemen met Buds en inzoomen met je Watch

Samsung heeft extra functies toegevoegd aan de camera-app, mits je gebruiktmaakt van specifieke wearables van het bedrijf. Het gaat om de Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 4- en Watch 5-serie. Afhankelijk van het product neem je 360 graden-audio op of zoom je op afstand in en uit.

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro beschikken over de mogelijkheid om 360 graden-audio op te nemen. Dat betekent simpelweg dat de microfoons in je linker en rechter oordopje samen audio opnemen. Wanneer je Buds 2 Pro gekoppeld zijn aan je smartphone en jij een video opneemt, wordt deze audio gebruikt. Gebruikers met een verbonden koptelefoon bekijken de video zo met levensecht geluid, zo stelt Samsung.

De tweede functie die Samsung toevoegt, werkt met de Galaxy Watch 4– en Watch 5-smartwatches. Naast het instellen van een timer, wisselen van camera’s en maken van foto’s en video’s, zoom je nu ook op afstand in of uit met je Samsung-horloge.

Dit doe je via de Camera Controller-app van Samsung op je Watch 4, Watch 4 Classic, Watch 5 of 5 Pro. Op de Watch 4 Classic gebruik je de draaiende rand om in te zoomen en op de andere watches knijp je met je vingers op het scherm.

Wie kan deze functies gebruiken?

Natuurlijk moet je beschikken over de Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 4- of 5-horloge om de nieuwe functies te gebruiken. Om 360 graden-audio op te nemen, gebruikt Samsung bluetooth LE Audio. Enkel de Samsung Galaxy Z Flip 4 en Fold 4 ondersteunen deze functie. Vanaf 17 januari wordt de update uitgerold naar gebruikers.

De nieuwe zoomfunctie in de Camera Controller-app verschijnt vanaf februari op de Samsung Galaxy Watch 4, 4 Classic, 5 en 5 Pro. Alvast succes met fotograferen.

Lees het laatste Samsung-nieuws:

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu