Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android 10-uitrol voor Galaxy Note 10 (Plus) gaat van start – update

Colin Baak
16 december 2019, 20:25
2 min leestijd
Android 10-uitrol voor Galaxy Note 10 (Plus) gaat van start – update

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 10 voor de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus. Het gaat in eerste instantie om gebruikers in Duitsland die meededen aan het bètaprogramma. De update is hoogstwaarschijnlijk snel in Nederland en België beschikbaar.

Samsung Galaxy Note 10 krijgt Android 10

Update – 19 december 10:50 uur

Ook de uitrol voor Nederlandse gebruikers van de Samsung Galaxy Note 10 is begonnen. Verschillende lezers laten ons weten ook op hun Nederlandse Note 10 en Note 10 Plus de update te ontvangen. Zie daarvoor ook; Android 10 rolt uit voor Nederlandse Galaxy Note 10-gebruikers.

Bedankt voor de tip Paul

Update – 16 december 20:25 uur

De uitrol voor mensen die niet meededen aan het bètaprogramma van Android 10 is van start gegaan. Sammobile meldt dat Duitsland als eerst aan de beurt is. Firmware-versie N97*FXXU1BSL7 installeert Android 10 op de Galaxy Note 10 (Plus).

Origineel bericht van 13 december 2019 10:44 uur:

De uitrol van de definitieve versie van Android 10 is van start gegaan, maar nog niet in Nederland. Het gaat om een groep specifieke gebruikers in Duitsland die eerst deelnamen aan het bètaprogramma van Samsung. Als lid van dat testprogramma kun je als eerste testversies van software gebruiken op je eigen toestel.

samsung galaxy note 10 plus review

Zo kon men alvast aan de slag met de vernieuwde OneUI 2.0-schil, die enkele grote veranderingen met zich meebrengt. Gebruikers melden dat de nieuwe stabiele software via een ota-update te downloaden en installeren is.

Vernieuwingen van Android 10 en OneUI 2.0

Met de nieuwe Android-versie wordt onder andere een systeembrede donkere modus geïntroduceerd. Als je die instelt, schakelen apps die hiervoor ondersteuning bieden ook over naar het donkere thema. Enkele voorbeelden daarvan zijn Gmail, YouTube en Google Chrome.

Check ook: dit zijn de 10 tofste vernieuwingen van Android 10

Android 10 voor Samsung-gebruikers brengt ook de OneUI 2.0-schil. Daarbij zorgt de fabrikant voor nog meer focus, zodat je ongestoord bezig kunt met werk of studie. Notificaties bevatten alleen nodige informatie en zijn kleiner qua afmetingen, om te zorgen voor minder afleiding.

Om te kijken of jouw telefoon de update ook krijgt, check je dit overzichtsartikel van Samsung-toestellen die de Android 10-update krijgen. Check het grote Android 10 update-overzicht als je een smartphone van een ander merk hebt. Zodra de Android 10-update ook in Nederland voor de Note 10 (Plus) beschikbaar is, dan lees je dat natuurlijk op Android Planet.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu