De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Samsung Galaxy S8 krijgt gezichtsherkenning’

Thomas Haenen
9 maart 2017, 10:23
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 krijgt gezichtsherkenning’

De Samsung Galaxy S8 beschikt mogelijk niet alleen over een irisscanner, maar ook over gezichtsherkenning. Dat moet het ontgrendelen versnellen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 gezichtsherkenning

Als het aan Samsung ligt wordt de irisscanner dé manier om je Galaxy S8 te ontgrendelen. Om de betrouwbaarheid en snelheid van deze scanner te vergroten wordt deze namelijk voorzien van gezichtsherkenning, zo meldt een woordvoerder van het bedrijf tegen de Korean Economic Daily. “Irisscanners hebben enkele limieten op het gebied van snelheid en accuraatheid,” aldus de woordvoerder. “Met de Galaxy S8 gezichtsherkenning kost het minder dan 0,01 seconde om het toestel te ontgrendelen.”

note 7 dertig procent

Daarmee lijkt Samsung te hebben geleerd van de Galaxy Note 7 irisscanner. Hoewel die smartphone al snel na de release teruggetrokken werd door ontploffende accu’s, was het wel de eerste Samsung-telefoon met een irisscanner. Deze werkte echter alleen goed als je het toestel recht voor je gezicht hield en de camera je ogen duidelijk kon zien. Door gezichtsherkenning toe te voegen zou het proces sneller moeten verlopen.

Meer over de Samsung Galaxy S8

Overigens ben je niet verplicht om de irisscanner te gebruiken, want de Galaxy S8 beschikt waarschijnlijk ook nog over een vingerafdrukscanner. Die zit dit jaar voor het eerst op de achterkant van de smartphone. Om ruimte te maken voor een voorkantvullend scherm heeft Samsung de fysieke homeknop geschrapt en de scanner naar de achterkant verplaatst.

De Samsung Galaxy S8 wordt op 29 maart officieel onthuld. Het toestel is voorzien van een 5,8 inch scherm, waterdichte behuizing en de nieuwste hardware. Ook introduceert Samsung een stemgestuurde assistent, Bixby, die met een groot aantal meegeleverde apps werkt. Volgens de laatste geruchten kun je vervolgens de Galaxy S8 kopen vanaf eind april. Een grotere variant, de Samsung Galaxy S8 Plus, verschijnt waarschijnlijk gelijktijdig.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu