De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung onthult eigen AI-model voor Galaxy S24: Samsung Gauss

Mike Peek
9 november 2023, 9:01
2 min leestijd
Samsung onthult eigen AI-model voor Galaxy S24: Samsung Gauss

Samsung stapt in de wereld van kunstmatige intelligentie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft zijn eigen AI-model onthuld: Samsung Gauss. Dat vinden we straks waarschijnlijk terug op de Galaxy S24-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gauss: AI voor de Galaxy S24

Google legde bij de introductie van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro veel nadruk op AI. Samsung kon dus eigenlijk niet achterblijven. De fabrikant onthulde op een AI-conferentie zijn eigen model voor kunstmatige intelligentie: Samsung Gauss. Volgens The Korea Times staat Gauss straks voorgeïnstalleerd op de Galaxy S24-smartphones.

Het AI-model kan afbeeldingen genereren en bewerken, gebruikers helpen met het opstellen van e-mails, documenten samenvatten en assisteren bij het coderen van websites of apps. Er gaan geruchten dat je maandelijks moet betalen voor het gebruik ervan, maar dat is nog niet bevestigd.

Delen van Samsung Gauss zouden draaien op de smartphones zelf, waardoor ze in theorie behoorlijk snel moeten werken. Google handelt de meeste AI-taken af op zijn eigen servers en stuurt het resultaat vervolgens terug naar de Pixels. Daardoor duurt het soms behoorlijk lang om foto’s bijvoorbeeld van een andere achtergrond te voorzien.

Samsung Galaxy S24 Ultra renders
Renders van de Samsung Galaxy S24 Ultra

Waarschijnlijk zal Gauss geen echte concurrent zijn voor ChatGPT. Met dat model kun je heel complexe taken uitvoeren. Samsung wil gebruikers vermoedelijk vooral helpen bij simpelere zaken. Daar hoef je dan geen aparte apps meer voor te installeren. Concurrent Apple werkt aan een nieuwe versie van iOS waarin AI eveneens een belangrijke rol speelt.

Dit weten we over de Samsung Galaxy S24

Volgens de laatste geruchten presenteert Samsung de Galaxy S24-serie op 17 januari aanstaande. De S24 en S24 Plus draaien op een Exynos 2400-chip die Samsung zelf maakt. Deze toestellen hebben schermen van respectievelijk 6,2 en 6,7 inch. De duurste versie, de Galaxy S24 Ultra, heeft een nog snellere Snapdragon 8 Gen 3 aan boord. Het display meet 6,8 inch en zou een hoge helderheid halen van 2500 nits.

Op de hoogte blijven van het laatste smartphonenieuws? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op InstagramTwitterGoogle Nieuws of Facebook.

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S24
Samsung Galaxy S24

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu