Samsung Galaxy S24 Plus

1/1

Pluspunten

  • Prachtig amoled-scherm
  • High-end hardware
  • Goed updatebeleid

Minpunten

  • One UI-softwareschil is zwaar

Let op: de Samsung Galaxy S24 Plus is nog niet officieel gepresenteerd. De informatie hieronder is gebaseerd op betrouwbare geruchten en wordt zonodig bijgewerkt.

De Samsung Galaxy S24 Plus is een high-end smartphone met een groot scherm en prima camera’s. Op deze pagina vertellen we je meer over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S24 Plus: dit moet je weten

Wil je een flinke smartphone van Samsung, maar vind je de Galaxy S24 Ultra te duur? Dan is de Galaxy S24 Plus een goede middenweg. Het gaat om een grotere versie van de gewone Galaxy S24. Het toestel heeft een 6,65 inch-oled-scherm, waarmee hij net ietsje groter is dan de Galaxy S23 Plus. De verversingssnelheid ligt op 120Hz voor soepele beelden. Door de hoge helderheid kun je het scherm ook in de volle zon prima aflezen.

Aan de binnenkant treffen we mogelijk een Snapdragon 8 Gen 3-chip aan, maar het kan ook nog een Exynos 2400-processor van Samsung zelf worden. Daar zit minimaal 8GB RAM en 256GB opslag bij. Hoe dan ook krijg je een erg snelle telefoon waar je jaren mee vooruit kunt.

Samsung Galaxy S23 toestellen
De Samsung Galaxy S23 Plus (midden)

Accu en camera’s

Samsung stopt een accu met een capaciteit van minimaal 4700 mAh in de S24 Plus. Er zit geen lader in de doos, dus die moet je zelf regelen. Opladen gaat met een maximale snelheid van 45 Watt. Draadloos batterijsap tanken is ook mogelijk.

Aan de camerahardware verandert niets. Je mag weer een 50 megapixel-hoofdcamera verwachten. Daar stopt Samsung een 12 megapixel-groothoeklens voor wijdere kiekjes bij en een telelens van 10 megapixel. Die haalt het beeld 3x dichterbij. De Koreaanse fabrikant zou je foto’s wel verbeteren middels software.

Prijzen en software

De Samsung Galaxy S23 Plus had een adviesprijs van 1199 euro en was daarmee flink duurder dan de S22 Plus, die begon bij 1049 euro. We hopen daarom dat Samsung de prijs bij de S24 Plus niet nogmaals verhoogt.

Het toestel draait uit de doos op Android 14 met Samsung One UI-schil daaroverheen. Die past wat uiterlijke zaken aan en voegt diverse functies toe. Je mag vier grote upgrades verwachten en zit dus tot en met Android 18 goed. Ook krijg je vijf jaar lang regelmatig beveiligingspatches die hackers buiten de deur houden.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu