Samsung Galaxy S24 Ultra

1/1

Pluspunten

  • Prachtig amoled-scherm
  • High-end hardware
  • Goed updatebeleid
  • Handige S-Pen

Minpunten

  • One UI-softwareschil is zwaar

Let op: de Galaxy S24 Ultra is nog niet officieel gepresenteerd door Samsung. De informatie op deze pagina is gebaseerd op betrouwbare geruchten.

De Samsung Galaxy S24 Ultra is een erg grote high-end smartphone met een ingebouwde S Pen. Op deze pagina vertellen we je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S24 Ultra: dit moet je weten

Ga je voor het beste van het beste en heb je een goed gevulde portemonnee? Dan moet je bij de Samsung Galaxy S24 Ultra zijn. Dat is het topmodel uit de S24-serie, die verder bestaat uit de gewone Galaxy S24 en de S24 Plus.

De Ultra heeft een 6,8 inch-oled-scherm met een hoge resolutie van 3080 bij 1440 pixels. De verversingssnelheid ligt op 144Hz, waarmee het scherm nog iets vloeiender oogt dan bij zijn voorgangers. Bovendien is het frame gemaakt van titanium, een luxe en erg sterk materiaal. Ook haalt het display een hogere helderheid dan de S23 Ultra, waardoor je het gemakkelijker kunt aflezen in de zon.

Aan de binnenkant treffen we een Snapdragon 8 Gen 3-chip aan, die voor uitstekende prestaties zorgt. Althans, dat geldt voor de Amerikaanse versie van de smartphone. In Europa draait het toestel mogelijk op een Exynos 2400-chip van Samsung zelf. Daar zit minimaal 8GB RAM bij en 256GB opslag voor je bestanden. Voor wie dat niet genoeg vindt, zijn er ook varianten met 512GB of 1TB opslagruimte.

Samsung Galaxy S23 Ultra review
De Samsung Galaxy S23 Ultra

Grote accu, verbeterde camera’s

Er zit weer een 5000 mAh-accu in de Galaxy S24 Ultra, waarmee je de dag gemakkelijk doorkomt. De laadsnelheid gaat volgens geruchten omhoog van 45 naar 65 Watt, waardoor de batterij sneller vol zit. Draadloos accusap tanken is ook mogelijk, maar dat duurt wel een stuk langer.

Het toestel behoudt zijn 200 megapixel-hoofdcamera en 12 megapixel-groothoeklens. Bij de zoomcamera’s verandert er iets: de lens die het beeld 3x dichterbij haalt krijgt een grotere sensor en een hogere resolutie van 50 megapixel. Daardoor moeten foto’s waarmee je bijvoorbeeld 5x (digitaal) inzoomt er beter uitzien. De tweede telecamera houdt zijn resolutie van 10 megapixel en haalt het beeld 10x dichterbij.

Prijs en software

De Galaxy S24 Ultra is zoals gezegd het topmodel uit de S-reeks en kost dus ook een lieve duit. Zijn voorganger, de S23 Ultra, had een adviesprijs van 1399 euro. We hopen dat zijn opvolger ongeveer even duur wordt. Dat weten we begin 2024 zeker, want Samsung presenteert de S24-toestellen in januari of februari.

Het toestel draait op Android 14, met daaroverheen de eigen One UI-skin van Samsung zelf. Die zorgt voor een aangepast uiterlijk en voegt enkele functies toe. Het updatebeleid is uitstekend. Je krijgt vier nieuwe Android-versies en mag vijf jaar lang beveiligingspatches verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu