De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Gear S2 en Gear S2 classic officieel: dit moet je weten

Gijs Ettes
1 september 2015, 8:15
2 min leestijd
Samsung Gear S2 en Gear S2 classic officieel: dit moet je weten

Samsung heeft de Samsung Gear S2 officieel aangekondigd. Het ronde horloge verschijnt in twee uitvoeringen en wordt op 3 september tijdens de IFA aan de wereld getoond, zo laat het bedrijf weten in een persbericht.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear S2 officieel

De onthulling van de Samsung Gear S2 komt niet als een verrassing: tijdens de presentatie van de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ werd immers al kort stilgestaan bij het ronde horloge en de bijzondere interface waarvan dit is voorzien (en die wat wegheeft van de Apple Watch). De Gear S2 komt beschikbaar in twee modellen: Gear S2 en Gear S2 classic.

Laatstgenoemde heeft een zwarte afwerking en een lederen band, de normale Gear S2 heeft een donkergrijze horlogeplaat en -band of  een zilveren plaat en witte band.  De Gear S2 meet 42,3 bij 49,8 bij 11,4 millimeter en weegt 47 gram, De classic meet 39,9 bij 43,6 bij 11,4 millimeter en weegt 42 gram. Beide versies zijn stof- en waterbestendig en voorzien van een hartslagmeter en een 250 mAh-accu. Die moet garantstaan voor een accuduur van twee ¡ drie dagen.

samsung gear s2 officieel

De bediening van de smartwatch verloopt middels het touchscreen of door te draaien aan de ring rondom het beeldscherm. Het super-amoled-display is rond, meet 1,2 inch en heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels. Verder draait de Gear S2 op de laatste versie van Tizen OS, Samsungs eigen platform dat vooralsnog enkel met Galaxy-toestellen werkt. Het apparaatje wordt aangedreven door een 1GHz dualcore-processor. Daarnaast is er 4GB aan opslaggeheugen en 512MB aan werkgeheugen aanwezig.

Samsung Gear S2 release en prijs

Vooralsnog is niet bekend wanneer Samsung de Gear S2 in de winkels gaat leggen. Ook is onbekend welke prijs de nieuwe smartwatch krijgt.

“Al jaren pionieren wij met nieuwe concepten in de markt van de smart wearable“, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Daarin is de Samsung Gear S2 onze meest vooruitstrevende innovatie tot nu toe. Of het nu op je werk of tijdens een workout is, met deze smartwatch haal je het meeste uit je leven.“

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu