De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Sony Xperia XZ4 krijgt 6,5 inch-scherm en driedubbele camera’

Wouter Nijsen
27 november 2018, 16:14
2 min leestijd
‘Sony Xperia XZ4 krijgt 6,5 inch-scherm en driedubbele camera’

Al ver voor de aankondiging zijn de eerste beelden van de Sony Xperia XZ4 online verschenen. Op renders is onder meer een groter scherm, driedubbele camera aan de achterkant en vingerafdrukscanner aan de zijkant te zien. Bekijk de afbeeldingen hier.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Sony Xperia XZ4 renders

De renders zijn gemaakt door website MySmartPrice en de bekende smartphonelekker OnLeaks, die vaker beelden van onaangekondigde smartphones hebben bemachtigd en gedeeld. Het gaat om zogeheten factory cad-renders, die vaker voor de release van nieuwe Android-toestellen verschijnen. Vaak geven ze een redelijk goed beeld van hoe het toestel eruit komt te zien.

De afbeeldingen van de Sony Xperia XZ4, zoals het vlaggenschip waarschijnlijk gaat heten, laten zien dat de smartphone een driedubbele camera aan de achterkant heeft. Voor Sony is dit nieuw: de fabrikant gaf de Xperia XZ3 slechts een enkele camera, terwijl de XZ2 Premium er twee had. Het is nog onduidelijk welke specifieke functies de extra cameralenzen met zich meebrengen.

Volgens MySmartPrice krijgt de Xperia XZ4 ook een groter 6,5 inch-scherm, waarbij opvalt dat er boven- en onderaan twee dunne randen zitten. Sony lijkt de notch te negeren en kiest voor een wat traditioneler ontwerp. Ook opvallend is de vingerafdrukscanner, die mogelijk in de aan/uit-knop aan de zijkant verwerkt zit. Onderaan zit een usb-c-poort, een koptelefoonaansluiting ontbreekt helaas.

Aankondiging en release

Verdere specificaties zijn helaas nog onduidelijk, ook weten we niet wanneer de Xperia XZ4 verschijnt. Het is echter aannemelijk dat Sony de smartphone tijdens het Mobile World Congress in Barcelona onthult. Dit evenement vindt volgend jaar plaats van 25 tot 28 februari. De Xperia XZ2 en XZ2 Compact werden eerder dit jaar op hetzelfde evenement uit de doeken gedaan. Wel is het opvallend dat de Xperia XZ3 pas sinds vorige maand verkrijgbaar is.

Blijf op de hoogte van de Sony Xperia XZ4 door de Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Sony

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's