Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Gear S3

Samsung Gear S3
8,0
Scherm 1.3 inch
Resolutie 360x360

Samsung Gear S3: rond horloge dat draait op Tizen

De Samsung Gear S3 is de opvolger van de Gear S2 die in 2015 werd uitgebracht. Net als zijn voorganger draait het horloge op Tizen OS, waardoor hij alleen met Galaxy-telefoons te gebruiken is. Er zijn twee versies beschikbaar: de Gear S3 Frontier en de Gear S3 Classic. De frontier heeft een wat uitsproken design, terwijl de Classic een juist heel minimalistisch design heeft.

De Gear S3 beschikt over een rond scherm, dat 1,3 inch meet. Hiermee is het horloge een fractie kleiner dan de Asus ZenWatch 3, die overigens op Android Wear draait. Onder de motorkap zit verder een 1GHz dualcore-processor, 768MB RAM en 4GB aan intern geheugen. De 380 mAh-accu voorziet het geheel van stroom.

De Samsung Gear S3 in vogelvlucht

Net als zijn voorganger brengt de Samsung Gear S3 diverse vernieuwingen met zich mee. Hieronder lees je meer over de smartwatch, maar eerst zetten we de belangrijkste features op een rijtje.

  • 1,3 inch-scherm met 360 bij 360 pixels
  • 1GHz dualcore-processor met 768MB RAM
  • 4GB aan intern geheugen, 380 mAh-accu
  • Kan draadloos worden opgeladen

Meer over de Samsung Gear S3

Een andere belangrijke feature is dat de Gear S3 IP68-gecertificeerd is, waardoor het horloge stof- en waterbestendig is. Daarnaast is er met het laagje Gorilla Glass SR+ extra bescherming, waardoor het scherm niet snel krast en tegen een stootje kan. Het scherm heeft – net als de Galaxy-telefoons – een super amoled-paneel, waardoor beelden kleurrijk en scherp ogen.

Als gezegd wordt de Gear S3 van stroom voorzien door de 380 mAh-accu. Deze kan snel worden opgeladen middels de meegeleverde lader. Ook nieuw is dat het draadwiel aan de zijkanten extra features heeft gekregen. Zo kun je het gebruiken om een inkomend gesprek te accepteren of negeren, of een alarm op snooze te zetten.

gear s3

Gebruikers kunnen ook op het scherm schrijven om zo een bericht op te stellen, of een korte herinnering aanmaken en opslaan op het horloge. Handig, want zo hoef je niet je smartphone uit je broekzak te halen om snel een takenlijstje op te stellen.

Conclusie Samsung Gear S3 review

Met de Gear S3 bewijst Samsung dat het ver voorloopt op de concurrentie. Het design is aantrekkelijk, maar tegelijkertijd door de besturing met de draaibare rand ook functioneel. Alle essentiële functies zijn ingebouwd en werken vlotjes. De accu, die moeiteloos vier dagen meegaat, maakt indruk.

Desalniettemin vinden we het moeilijk om te zeggen dat de wearable zijn hoge adviesprijs waard is. Het blijft immers vooral een echt hebbedingetje. Een goede smartwatch is een stuk minder essentieel in je leven dan een goede smartphone. De Gear S3 is de beste smartwatch van het moment, maar tegelijkertijd zul je zonder smartwatch in je leven weinig missen.

Lees meer in de uitgebreide Samsung Gear S3 review

Interesse in de nieuwe smartwatch van Samsung? Je kunt de Gear S3 kopen bij verschillende webwinkels, waaronder Coolblue. De adviesprijs ligt net iets onder de 400 euro.

Pluspunten Gear S3

  • Fraai design
  • Verschillende versies beschikbaar
  • Stof- en waterbestendig

Minpunten Gear S3

  • Draait op Tizen
  • Relatief klein scherm

Samsung Gear S3 video

Laatste berichten

Drie nieuwe Gear S3-wijzerplaten van Samsung zijn voor actievelingen

Drie nieuwe Gear S3-wijzerplaten van Samsung zijn voor actievelingen

Nieuws Samsung heeft drie nieuwe Gear S3-wijzerplaten geïntroduceerd die een hoop informatie op het kleine schermpje zetten. Voornamelijk bedoeld voor actievelingen.
Spotify arriveert op Samsung Gear S2 en Gear S3

Spotify arriveert op Samsung Gear S2 en Gear S3

Nieuws Goed nieuws als je een Samsung-smartwatch draagt, want eindelijk is Spotify beschikbaar voor de Gear S2 en zijn opvolger. De Spotify Gear S3 app zet de volledige muziekbibliotheek op je pols.
Samsung Gear S3 review: beste smartwatch van het moment

Samsung Gear S3 review: beste smartwatch van het moment

8
Reviews De Samsung Gear S3 is een smartwatch met een klassiek uiterlijk en een zeer moderne binnenkant. Is dit de smartwatch waar we op gewacht hebben? We zetten de plus- en minpunten op een rijtje in deze Gear S3 review.
Samsung Gear S3 preview: smartwatch zet stap vooruit

Samsung Gear S3 preview: smartwatch zet stap vooruit

8
Reviews De Gear S3 is de beste smartwatch van Samsung tot nu toe, maar de verbeteringen ten opzichte van vorig jaar zijn klein. Is dat genoeg om de relatief hoge prijs te rechtvaardigen?
6 zaken die je moet weten over de Samsung Gear S3

6 zaken die je moet weten over de Samsung Gear S3

Nieuws Samsung heeft geen tablets, smartphones of opvallende gadgets op de IFA-technologiebeurs, maar een nieuwe wearable. De Samsung Gear S3 biedt wederom een strak rond design en is vanaf eind dit jaar in Nederland verkrijgbaar.