Xiaomi introduceert CC-smartphones voor jongeren en selfiefans

Rens Blom
3 juli 2019, 10:35
2 min leestijd
Xiaomi introduceert CC-smartphones voor jongeren en selfiefans

Na weken van geruchten en teasers is de Xiaomi Mi CC9 officieel onthuld. Er verschijnt ook een goedkopere Mi CC9e. De smartphones hebben een goede selfiecamera en zijn bedoeld voor een jongere doelgroep.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi CC9 officieel

Smartphonemaker Xiaomi gooit zijn portfolio op de schop. Dit jaar komen er geen nieuwe toestellen in de Mi Note- en Mi Max-series, wat betekent dat de Redmi Note 7 en Mi Max 3 voorlopig geen opvolgers krijgen. Er zou wel een hele nieuwe lijn opgetuigd worden, bestaande uit Xiaomi CC-smartphones. Die zijn nu wereldkundig gemaakt in de vorm van de Mi CC9, Mi CC9e en Mi CC9 Meitu Edition.

De Xiaomi Mi CC9-serie is volgens de fabrikant speciaal ontworpen voor millennials, oftewel mensen geboren in de jaren ’90. De toestellen hebben een modern uiterlijk, goede specificaties en leggen de nadruk op goede selfies met allerlei filters. Xiaomi’s CC-serie is het eerste resultaat van de overname van Meitu, een Chinese smartphonemaker die al langer dit soort toestellen verkocht. Meitu’s smartphones werden nooit officieel in Nederland verkocht, maar Xiaomi is wel in Nederland actief. Of deze CC-reeks ook hier verschijnt, is nog onbekend.

Xiaomi Mi CC9

Mi 9CC specificaties op een rij

Het reguliere model in de Mi CC-serie is de CC9. Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van de smartphone;

  • 6,39 inch oled-scherm met full-hd-resolutie
  • Snapdragon 710-processor met 6GB werkgeheugen
  • 64GB of 128GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • 32 megapixel selfiecamera
  • Driedubbele camera achterop: 48, 16 en 12 megapixel
  • 4030 mAh accu met 27 Watt-oplader

Daarnaast verschijnt er nog een goedkopere variant, de Mi CC9e. Die lijkt qua ontwerp op zijn duurdere broer, maar er zijn veel verschillen. Zo is het scherm kleiner (6 inch) en heeft het een iets lagere hd-resolutie. Daarnaast draait het toestel op een minder krachtige Snapdragon 665-processor en komt er een model met 4GB werkgeheugen. De drie camera’s achterop zijn ook iets minder goed en een nfc-chip is afwezig. Het opladen gaat met 18W ook langzamer.

Het derde model, de CC9 Meitu Edition, is identiek aan de CC9 maar heeft meer werk- en opslaggeheugen (8GB/256GB). Daarnaast is de camera-app uitgebreid met meer softwarefeatures.

Alle drie de toestellen hebben een vingerafdrukscanner onder het display en draaien op Android 9.0 (Pie) met de MIUI 10-schil van Xiaomi.

Xiaomi Mi CC9

Xiaomi Mi CC9 kopen

De Xiaomi Mi CC9-serie is vanaf deze maand al te koop in China. Het goedkoopste model, de Mi CC9e, is al verkrijgbaar voor omgerekend zo’n 170 euro. Voor de basisuitvoering van de Mi CC9 betaal je 235 euro en de Mi CC9 Meitu Edition kost 335 euro.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de smartphones buiten China verschijnen, maar een Nederlandse release is niet onmogelijk. Bij diverse andere Xiaomi-toestellen gebeurde de laatste maanden namelijk wel. Inmiddels is Xiaomi namelijk officieel in Nederland actief en verkoopt het hier onder andere de Mi 9, Mi A2 en Mi Band 3-fitnesstracker. Binnenkort brengt de fabrikant ook de Mi 9T uit, een high-end smartphone met een pop-up-camera.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: Xiaomi
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu