Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 10 III

1/1

Pluspunten

  • Relatief smal toestel dankzij schermverhouding
  • Lichte schil over Android heen
  • Koptelefoonaansluiting en stof- en waterdicht

Minpunten

  • Updatebeleid is wat ondergemiddeld voor deze prijs

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 22,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 429,-

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Sony Xperia 10 III

De Sony Xperia 10 III is een midrange smartphone met een relatief compact ontwerp, bescheiden specificaties en een langgerekt oled-scherm. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Handzaam ontwerp

De Xperia 10 III volgt de Xperia 10 II uit het voorjaar van 2020 op. De derde generatie bouwt voort op het ontwerp van zijn voorganger. Zo is de behuizing weer water- en stofdicht: een fijne en onderscheidende feature in dit prijssegment. Ook heeft de Xperia 10 III een langgerekt scherm met een verhouding van 21 bij 9. Het display is daarom smaller en langer, waardoor je het toestel prettiger met één hand kunt bedienen. De smartphone is handzamer dan de concurrentie, wat ook komt door het relatief kleine 6 inch-scherm.

sony xperia 10 iii officieel

5G-ondersteuning voor de toekomst

sony xperia 10 iii officieel

De processor in de 10 III is de Snapdragon 690-chip die we ook kennen van verschillende andere toestellen. Dat betekent ook dat er 5G-ondersteuning aan boord is, fijn voor de toekomst. De smartphone beschikt over 6GB werkgeheugen en 128GB uitbreidbare opslag. De selfiecamera zit in de rand boven het scherm.

Het toestel heeft een usb-c-poort om op te laden en een 3,5m-koptelefoonpoort om je oordopjes aan te sluiten. Achterop zitten drie camera’s. Die zijn bedoeld voor reguliere foto’s, groothoekbeelden en een paar keer zoom. In de aan- en uitknop in de zijkant is tot slot een vingerafdrukscanner verwerkt. Sony kiest al jaren voor deze methode. De Xperia 10 III draait bij zijn release op Android 11 en ook Android 12 en 13 zullen in de toekomst uitgerold worden voor de smartphone.

Sony Xperia 10 III release

De Xperia 10 III is gepresenteerd in april 2021, maar een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt. Zijn voorganger kostte 369 euro. Het toestel komt op de markt in het wit, zwart en blauw. Op zoek naar krachtigere modellen van de fabrikant? Bekijk dan de Sony Xperia 5 III of Xperia 1 III.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's