Let op: de Sony Xperia 5 III is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. De informatie in dit artikel is gebaseerd op lekken en geruchten en kan veranderen in aanloop naar de presentatie van de smartphone. Android Planet geeft deze pagina regelmatig een update, zodra er nieuwe, betrouwbare informatie gelekt is.

De Sony Xperia 5 III wordt een premium smartphone in een kleiner jasje. Vermoedelijk presenteert Sony de smartphone in september als de opvolger van de Xperia 5 II. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Compact model

Sony’s Xperia 5 en 5 II vallen met name op omdat ze kleiner en lichter zijn dan de gemiddelde Android-smartphone. Ze hebben een kleiner scherm met lange verhouding (21:9) en zijn daarom handzamer. Het lijkt erop dat Sony die trend voortzet.

De Xperia 5 III wordt water- en stofdicht en krijgt vermoedelijk een koptelefoonpoort. Die functie maakt Sony-smartphones onderscheidend voor audioliefhebbers. Een minpunt van de Xperia 5 II is dat hij niet draadloos kan opladen. Het is nog niet duidelijk of Sony dit aanpakt bij de Xperia 5 III. De smartphone kan in ieder geval opladen via zijn usb-c-aansluiting.

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II

Verwachte specificaties

Het is op dit moment nog niet duidelijk over welke specificaties de Xperia 5 III gaat beschikken. Ervan uitgaande dat het een premium smartphone wordt, ligt de keuze voor de Qualcomm Snapdragon 888-processor voor de hand. Die biedt ook 5G-ondersteuning.

Grote kans dat de Xperia 5 III net als zijn voorganger over 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen beschikt. Waarschijnlijk gaat Sony zich weer focussen op de camera’s en krijgt de smartphone drie of vier cameralenzen met geavanceerde software.

Android 11 of 12

Sony zal de Xperia 5 III uitbrengen met Android 11 of 12. Dit hangt af van de releasedatum en wanneer Google Android 12 uitbrengt. Traditiegetrouw legt Sony een hele lichte schil over Android, die minder opvalt dan de aanpassingen van merken als Xiaomi en Samsung.

Het updatebeleid van Sony is wat ondergemiddeld. Dure smartphones krijgen twee jaar updates, zowel versie-updates als beveiligingspatches. Veel premium toestellen van andere merken ontvangen drie jaar versie- en of beveiligingsupdates. Samsung doet dit zelfs vier jaar, Apple vier tot vijf jaar.

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II

Sony Xperia 5 III release

De Sony Xperia 5 III ziet waarschijnlijk pas in september het levenslicht. Sony kondigde de voorgaande Xperia 5-modellen namelijk ook in september aan. Hoe duur de 5 III wordt, valt nog niet te zeggen. De Xperia 5 II verscheen voor 899 euro. Wil je het beste van het beste? Dan is de aankomende Sony Xperia 1 III een goede keuze.

Niets missen rondom de release van de Sony Xperia 5 III? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Meld je hier aan!

Sony Xperia 5 III
Sony Xperia 5 III
Welke Sony Xperia 5 III wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia 5 III aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's