Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III

1/1

Pluspunten

  • Relatief smal toestel dankzij schermverhouding
  • Hoge maximale ververssnelheid van 120Hz
  • Combinatie van high-end hardware
  • Lichte schil over Android heen
  • Koptelefoonaansluiting en stof- en waterdicht

Minpunten

  • Updatebeleid is wat ondergemiddeld voor deze prijs
  • Draadloos opladen is niet mogelijk

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 48,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 999,-

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia 5 III is een premium smartphone in een kleiner jasje. De smartphone is half april 2021 gepresenteerd en de directe opvolger van de Xperia 5 II. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Compact model

Sony’s Xperia 5 en 5 II vallen met name op omdat ze kleiner en lichter zijn dan de gemiddelde Android-smartphone. Ze hebben een kleiner scherm met lange verhouding (21:9) en zijn daarom handzamer. Met de Xperia 5 III zet Sony die trend door.

De Xperia 5 III is water- en stofdicht en bevat een koptelefoonpoort. Die functie maakt Sony-smartphones onderscheidend voor audioliefhebbers. De behuizing bestaat uit een combinatie van glas en metaal en het toestel bevat een matte afwerking.

De 5 III komt op de markt in het groen en zwart en de vingerafdrukscanner is geplaatst aan de rechterkant van het toestel. Hij is verwerkt in de aan / uit-knop.

Sony Xperia 5 III

High-end specificaties en grote batterij

Het gaat om een premium smartphone en dat zien we onder andere aan de Snapdragon 888-processor Die biedt ook 5G-ondersteuning, zodat je klaar bent voor de toekomst van de snellere mobielere (internet)verbinding. Er is minimaal 8GB werkgeheugen aan boord en 128GB interne opslag, uit te breiden met een geheugenkaartje.

Sony kiest voor een accu met een capaciteit van 4500 mAh, waarmee je de dag zeker door moet komen. Snelladen is aanwezig en gaat met maximaal 30 Watt. Draadloos opladen bij de Xperia 5 III is echter niet mogelijk.

Vier camera’s in totaal

De selfiecamera vind je in de kleine bezel aan de bovenzijde van het scherm. Draai je het toestel om, dan vind je daar nog eens drie camera’s, elk met een resolutie van 12 megapixel. De drie lenzen gebruik je voor normale foto’s, kiekjes in een wijdere hoek en om wat te zoom.

Die laatste telelens is aanpasbaar qua brandpuntafstand, zodat je zelf kunt kiezen wat je exact op de foto zet. Foto’s maak je met de normale camera-app of de Pro-variant, waar je meer kunt instellen en plaatjes maakt als een echte professional. Natuurlijk is het mogelijk om te filmen in een hoge resolutie, zodat je ook de mooiste filmpjes maakt.

Android 11 en minimaal twee updates

Sony Xperia 5 III

Sony brengt de Xperia 5 III uit met Android 11. Traditiegetrouw legt Sony een hele lichte schil over Android, die minder opvalt dan de aanpassingen van merken als Xiaomi en Samsung.

Het updatebeleid van Sony is echter wel wat ondergemiddeld. Dure smartphones krijgen twee jaar updates, zowel versie-updates als beveiligingspatches. Veel premium toestellen van andere merken ontvangen drie jaar versie- en of beveiligingsupdates. Samsung doet dit zelfs vier jaar, Apple vier tot vijf jaar.

Sony Xperia 5 III release

De Sony Xperia 5 III is al gepresenteerd in april 2021, en ligt van de zomer in de schappen. Hoe duur de 5 III precies wordt, valt nog niet te zeggen. De Xperia 5 II verscheen voor 899 euro, maar de adviesprijs van de 5 III is nog onbekend.

Wil je het beste van het beste? Dan is de Sony Xperia 1 III de beste keuze. Die deelt veel van de specs met de Xperia 5 III, maar bevat onder andere een groter scherm met hogere resolutie.

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 48,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 999,-

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's