De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony Xperia Z Ultra

7

Sony’s Xperia-topper van phablet-formaat

De Xperia Z Ultra heeft een 6,4 inch-scherm van 1920 —1080 pixels en huisvest de snelle Qualcomm Snapdragon 800, een quadcore-processor die in dit geval geklokt is op 2,2GHz. Het is de laatste tijd in zwang om toestellen met relatief grote schermen uit te brengen. Sony gaat mee in deze trend met de Xperia Z Ultra. Het 6,4 inch-scherm van de Xperia Z Ultra maakt bovendien gebruik van Sony`s Triluminos-technologie met zogeheten `quantum dots`.

Hierdoor is het backlight van het toestel standaard blauw, en worden de andere quantum dots gebruikt om het scherm rood en groen te laten kleuren. Een witte backlight is dus niet aanwezig, maar door deze technologie zou het scherm meer kleuren kunnen weergeven dan tot nu toe mogelijk was.

De Sony Xperia Z Ultra in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Xperia Z Ultra is slechts 6,5 millimeter dik en net als de Xperia Z water- en stofbestendig. De smartphone huisvest verder 2GB aan intern geheugen, 16GB aan interne opslagcapaciteit, een 8-megapixel-camera, een 2-megapixel-frontcamera en een accu met een capaciteit van 3000 mAh. Het toestel maakt gebruik van Android 4.2, maar is ook bijgewerkt tot Android 4.4 (KitKat).

Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphones puntsgewijs op een rijtje gezet. Meer over het toestel lees je in onze Sony Xperia Z Ultra review.

  • Gigantisch 6,4 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Vlotte Qualcomm Snapdragon 800-chip met quadcore-processor
  • 2GB aan werkgeheugen, 16GB opslag voor apps en media (uitbreidbaar)
  • Twee camera’s met 8 en 2 megapixels

Conclusie Sony Xperia Z Ultra review

sony xperia z ultra

De Xperia Z Ultra is op de eerste plaats een heel interessant toestel, ondanks de tegenvallers met de batterij en camera. Het is bijvoorbeeld zonde dat Sony niet het toestel wat dikker heeft gemaakt om een betere camera, flitser en grotere batterij in de Xperia Z Ultra te implementeren. Maar het is Sony wel gelukt een enorm grote en logge smartphone elegant over te laten komen. Toch is de Xperia Z Ultra gewoon te groot voor de gemiddelde smartphone-gebruiker om ook daadwerkelijk dagelijks bij je te dragen. Dat blijkt niet alleen uit alle verwonderlijke blikken die je van omstanders krijgt, maar juist uit de kleine dingen: je kunt de telefoon niet opnemen op de fiets, het is niet mogelijk om ‘m met één hand vast te houden, hij past vrijwel in geen enkele broekzak en als hij daar wel in past ben je bang de dunne behuizing te breken. Misschien vallen vrouwen met een handtas voor de elegantie van de smartphone in combinatie met het grote scherm, maar voor de meesten kleven er teveel praktische nadelen aan de Xperia Z Ultra. Daarmee is de Xperia Z Ultra vooral een heel slim niche-toestel, maar zal een groot commercieel succes hoogstwaarschijnlijk uitblijven.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z Ultra

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu