Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Inbox by Gmail stopt op 2 april: einddatum voor alternatieve mail-app

Thomas Haenen
19 maart 2019, 8:56
2 min leestijd
Inbox by Gmail stopt op 2 april: einddatum voor alternatieve mail-app

De Inbox by Gmail-app stopt op 2 april, zo heeft Google aangekondigd. Daarmee sneuvelt de alternatieve mail-app over precies twee weken.

Lees verder na de advertentie.

Inbox by Gmail stopt: zo stap je over

Het einde van Inbox werd al een half jaar geleden aangekondigd, maar Google noemde toen nog geen exacte datum. Nu blijkt dat de app op dinsdag 2 april sluit. Google waarschuwt gebruikers voor het naderende einde met een prominente melding bovenaan in beeld. Gebruikers wordt aangeraden over te stappen naar Gmail, de standaardapp voor Googles maildienst.

machine learning

De sluiting betekent dat Inbox vanaf 2 april niet meer werkt. Gebruikers krijgen dan waarschijnlijk enkel een doorverwijzing naar Gmail te zien. Je hoeft niets te doen om over te stappen; je huidige mails zullen straks ook gewoon in Gmail te vinden zijn. De Inbox by Gmail-app is overigens nu al niet meer beschikbaar in de Play Store.

→ Check ook de 3 beste alternatieven voor Google Inbox

Google gebruikte Inbox om nieuwe functies te testen, en te zien hoe gebruikers hierop reageren. Vervolgens werden de features vaak aan de gewone Gmail-app toegevoegd. Op die manier is onder meer de smart reply-functie eerst in de experimentele app getest, voordat hij naar Gmail kwam. Waarom Inbox nu sneuvelt, is onbekend.

Gmail groeit, maar Google+ en Allo stoppen ook

Om het verlies van Inbox iets minder pijnlijk te maken, heeft Google in de voorbije weken veel functies toegevoegd aan Gmail. Zo heeft de Gmail-app voor Android sinds kort een nieuw design, dat je binnenkomende berichten slimmer sorteert. Ook kun je een mail nu ‘snoozen’, net als in Inbox, om er later op terug te komen.

Google neemt dit voorjaar niet alleen afscheid van Inbox, maar ook van verschillende andere geflopte diensten. Zo trekt de zoekgigant op 2 april de stekker op Google+, het sociale netwerk dat nooit echt van de grond kwam. Allo, de berichtendienst van het bedrijf, werd op 12 maart al uit de lucht gehaald.

Lees meer nieuws over Google Inbox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu