Tip: zo pas je de audiokwaliteit van YouTube Music aan

Thomas Haenen
24 september 2018, 17:01
2 min leestijd
Tip: zo pas je de audiokwaliteit van YouTube Music aan

Niet tevreden met de audiokwaliteit van YouTube Music? Of is de bitrate juist zo hoog dat je wel erg snel door je mobiele data heen gaat? De muziekdienst laat het je nu zelf aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music audiokwaliteit aanpassen doe je zo

Het is een functie die we inmiddels al lang gewend zijn van streamingdiensten als Spotify en Google Play Music, maar bij YouTube Music was de optie er nog niet: handmatig de audiokwaliteit selecteren. Dat terwijl het wel zo handig is. Zo wil je thuis naar muziek op de hoogst mogelijke kwaliteit kiezen, terwijl je favoriete hits onderweg iets scheller mogen klinken om op je dataverbruik te besparen.

Google heeft eindelijk geluisterd, want de optie is vanaf nu beschikbaar in de streamingdienst. Dit is hoe je de YouTube Music-audiokwaliteit aanpast:

  1. Open YouTube Music;
  2. Drop de drie puntjes rechtsboven om het menu te openen en selecteer ‘Instellingen’;
  3. Vervolgens kun je ‘Audiokwaliteit op mobiel netwerk en ‘Audiokwaliteit op wifi’ aantikken om ze aan te passen;
  4. Wil je de audiokwaliteit van je gedownloade muziek aanpassen, dan druk je bovenaan eerst op ‘Downloads’. In het volgende menu tik je op ‘audiokwaliteit’.

Standaard staat de normale audiokwaliteit geselecteerd, maar YouTube Music biedt ook opties voor ‘Laag’, ‘Hoog’ en ‘Altijd Hoog’. Het is onbekend wat de precieze bitrate is van de verschillende opties. Spotify biedt bijvoorbeeld een maximale bitrate van 320 Kbps, terwijl het op audiofielen gerichte Tidal HiFi een maximale bitrate van 1400 Kbps belooft. Hoe hoger de bitrate, hoe beter het geluid klinkt. Natuurlijk zul je wel over een goede koptelefoon moeten beschikken om het verschil echt te merken.

→ Getest: de 3 beste muziekstreamingdiensten voor je Android

YouTube Music in Nederland

YouTube Music is sinds deze maand in Nederland beschikbaar. Je krijgt de muziekdienst gratis bij een abonnement op YouTube Premium, waarmee je ook de populaire videodienst reclamevrij kunt gebruiken. De muziekdienst onderscheidt zich onder andere door niet alleen audio, maar ook video aan te bieden. Bij vrijwel alle populaire nummers hoef je maar op één knop te drukken om gelijk de muziekvideo te bekijken.

Lees ook onze YouTube Premium review: het betalen waard?

De optie voor audiokwaliteit wordt de komende dagen uitgerold en is waarschijnlijk later deze week voor iedereen beschikbaar. De YouTube Music-app is via onderstaande link gratis in de Play Store te downloaden, maar je betaalt wel 11,99 euro per maand voor het gebruik ervan.

Download YouTube Music in Google Play (gratis)

Check ook onze andere YouTube-updates

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu