Google Pixel 6a

Let op: op moment van schrijven is de Google Pixel 6a nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is dan ook gebaseerd op betrouwbare geruchten en lekken. Na de officiële presentatie werkt Android Planet deze pagina bij met alle informatie, inclusief de prijs- en releasedetails.

Lees verder na de advertentie.

Uiterlijk: net een Pixel 6

Als je de Google Pixel 6 en 6 Pro kent, zal de Pixel 6a je bekend voorkomen. Gelekte dummy’s en op de computer gemaakte schetsen maken namelijk duidelijk dat de Pixel 6a sterk gaat lijken op de andere Pixel 6-modellen. Dat zal de een heel fijn vinden, de ander minder. Het ontwerp is in ieder geval vernieuwend.

De Pixel 6a lijkt geen koptelefoonpoort te hebben en een vingerafdrukscanner onder het display te gebruiken. Onduidelijk is nog of het toestel water- en stofdicht wordt. De Pixel 6 en 6 Pro zijn dat wel.

De camera’s van de Pixel 5 en 6

Pixel-smartphones gooien al jaren hoge ogen met hun camera’s. De Pixel 6 en 6 Pro hebben de lat weer wat hoger gelegd. De Pixel 6a lijkt hier deels van te profiteren, maar niet helemaal. Het toestel zou namelijk de 12,2 megapixel-hoofdcamera van de Pixel 5 van vorig jaar gebruiken. Die is minder goed dan de hoofdcamera van de Pixel 6 en 6 Pro.

Beter nieuws lijkt de groothoekcamera, die extra wijde beelden maakt. Google zou de groothoekcamera van de Pixel 6 (Pro) rechtstreeks in de Pixel 6a stoppen. Die schiet erg goede foto’s, zo kun je lezen in onze Google Pixel 6 review.

Specificaties Pixel 6a

De specificaties van de Google Pixel 6a zijn nog niet helemaal duidelijk. Dat is logisch, want het toestel moet nog aangekondigd worden. Wel gaan er geruchten de ronde dat de smartphone op dezelfde Google Tensor-processor draait als de Pixel 6 en 6 Pro. Dat zou opvallend zijn omdat dit een high-end chip is, maar dus ook in een midrange smartphone zou komen.

Hoeveel werk- en opslaggeheugen Google in de Pixel 6a stopt, is nog onbekend. In de Pixel 6 is dat 8GB, in de Pro-versie zelfs 12GB. Het ligt voor de hand dat de goedkopere 6a over 6GB of maximaal 8GB beschikt. Vermoedelijk is er 128GB opslaggeheugen ingebouwd. Een micro-sd-kaartslot zal ontbreken, zoals in elke Google-smartphone.

Pixel 6

Stock-Android krijgt jarenlang updates

Uit de doos draait de Pixel 6a op Android 12, net als de andere Pixel 6-modellen. De smartphone kan waarschijnlijk rekenen op drie jaar versie-updates en vijf jaar beveiligingsupdates. Google hanteert dit updatebeleid namelijk voor de Pixel 6 en 6 Pro en maakt doorgaans geen onderscheid met goedkopere modellen. Als de Pixel 6a daadwerkelijk zo lang updates krijgt, hoort het bij de Android-toestellen met de langste softwareondersteuning.

Google Pixel 6a prijs en release

Wanneer Google de Pixel 6a aankondigt, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk gebeurt dit pas in de zomer. De Pixel 5a is officieel in augustus 2021 aangekondigd. Grote vraag wordt wat de Pixel 6a gaat kosten. Aangezien de Pixel 6 start bij 649 euro, is het aannemelijk dat de 6a tussen de 450 tot 550 euro gaat kosten.

In Duitsland en andere Europese landen dan, want we verwachten niet dat de Pixel 6a officieel in Nederland uitkomt. Bestaande Pixel-toestellen zijn hier namelijk ook niet door Google uitgebracht. Wel is het mogelijk om ze te importeren uit een buurland of ze voor een hogere prijs te bestellen bij Nederlandse (web)winkels.

Google Pixel 6a

Google Pixel 6a prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Google Pixel 6a prijzen. Bekijk alle Google smartphones.

Alle Google smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's