De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel 9 Pro

Let op: Google heeft de Pixel 9 Pro nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en wordt zonodig bijgewerkt.

De Google Pixel 9 Pro is een high-end smartphone met een groot scherm en uitstekende camera’s. Op deze pagina vertellen we je meer over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 9 Pro: dit moet je weten

Dankzij het 6,7 inch-oled-scherm is de Pixel 9 Pro een erg grote telefoon. Net als zijn voorganger, de Pixel 8 Pro, gaat het om een plat display zonder gebogen randen. Zowel de resolutie, de verversingssnelheid als de helderheid liggen erg hoog, waardoor je geniet van zeer goed beeld.

Google stopt zijn eigen Tensor G4-chip in het toestel. Die is niet zo snel als bijvoorbeeld een Snapdragon 8 Gen 3, maar daar merk je in de praktijk weinig van. Alleen als je veel gamet kan het een probleem zijn. Daar staat tegenover dat Google speciale AI-functies toevoegt, waarmee bijvoorbeeld de camera’s een stuk geavanceerder worden.

Google Pixel 8 Pro review
Google Pixel 8 Pro

Over de camera’s gesproken: naast de hoofdcamera heb je ook de beschikking over een groothoeklens én een telelens om flink mee in te zoomen. Als je die laatste niet nodig vindt, kun je ook de normale Pixel 9 overwegen. Die is goedkoper en bovendien een stukje kleiner.

We verwachten een accu van ongeveer 5000 mAh. Die laad je zowel bedraad als draadloos op, maar dat gaat een stuk trager dan bij veel andere smartphones.

Software en prijzen

Uit de doos draait de Google Pixel 9 Pro op Android 15. Daar blijft het niet bij, want je mag rekenen op zeven Android-upgrades. Je zit dus goed tot en met Android 22(!). Je krijgt ook al die tijd beveiligingspatches om hackers te weren.

Wat de Pixel 9 Pro gaat kosten is nog niet bekend. De Pixel 8 Pro had een adviesprijs van 1099 euro en haal je inmiddels voor € 1.029,- in huis. Daarmee is het toestel een stuk duurder dan zijn voorganger. We hopen daarom dat de Pixel 9 Pro niet nogmaals in prijs gaat stijgen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 9 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu