Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Honor 20 Android

Dit moet je weten over de Honor 20

De Honor 20 is een goed uitgeruste smartphone van de Chinese prijsvechter. Een krachtig toestel met uitstekende specificaties. Bij Honor betekent dat niet dat er een stevig prijskaartje aan komt te hangen. Het merk is een dochteronderneming van het Chinese Huawei en biedt vaak vergelijkbare smartphones aan voor een lagere prijs. De Honor 20 vertoont dan ook veel overeenkomsten met de Huawei P30, maar kost minder.

Pluspunten Honor 20

  • Moderne cameramodule met meerdere camera’s
  • Snelle processor, net als Huawei P30 Pro
  • Bescheiden prijs

Minpunten Honor 20

  • Honors MagicUI-interface meestal niet geweldig
  • Onduidelijk updatebeleid

Focus op de camera

Met de Honor 20 legt de fabrikant vooral de nadruk op de camera van het toestel. De telefoon is voorzien van een cameramodule met vier lenzen die elk een eigen functie hebben. De hoofdcamera is een 48 megapixel-camera, direct daaronder zit een 16 megapixel-camera met groothoeklens. Verder is er een 2 megapixel-camera als dieptesensor en nog een 2 megapixel-camera voor macrofoto’s. Daarmee kunnen close-ups van minimaal vier centimeter afstand gemaakt worden.

Net als de eerder dit jaar gepresenteerde Honor View 20 maakt de camerasensor gebruik van de quad bayer-techniek. Die comprimeert de grote afbeeldingen van de camera’s tot één haarscherpe foto. Aan de voorkant heeft de smartphone nog een vierde camera voor selfies. Die zit verwerkt in een gaatje in het beeldscherm en heeft een resolutie maximaal 32 megapixels.

Honor 20

Geen gebrek aan rekenkracht

Los van de camera beschikt de Honor 20 over uitstekende specificaties. Zo heeft het dezelfde chipset als de Huawei P30 en P30 Pro, de Kirin 980. Daarmee heeft het apparaat flink wat rekenkracht aan boord om ook zware applicaties soepel te kunnen draaien. Daarnaast heeft het toestel 6GB werkgeheugen, wat in lijn is met de concurrentie.

De hoeveelheid opslaggeheugen meet 128GB. Dat is genoeg om heel wat apps, foto’s en video’s op te slaan. Let erop dat de smartphone geen micro-sd-slot heeft, wat betekent dat je het geheugen niet kunt uitbreiden. Net als de Huawei P30 heeft de Honor 20 een 6,1 inch scherm met een resolutie van 1080 bij 2340 pixels. Het schermtype is wel anders: de Honor 20 gebruikt een lcd-display en geen oled. Dit omdat een oled-paneel niet geschikt is voor een cameragaatje en lcd wel. Een oled-scherm is echter weer energiezuiniger en levert een groter contrast, wat voor mooiere kleuren zorgt.

Dankzij de 3750 mAh accu gaat de Honor-telefoon  gemakkelijk een dag mee. Als hij leeg is laadt de 22,5 Watt oplader de accu snel op. In een half uur springt de accuteller van 0 naar 50 procent. De oplader is identiek aan die van de Huawei P30, een toestel dat honderden euro’s meer kost.

Software waar je (niet) van houdt

De Honor 20 draaide bij zijn release op Android 9.0 (Pie) met de MagicUI 2.1-schil. Deze softwareschil is nagenoeg identiek aan de EMUI-laag van moederbedrijf Huawei. De meningen over MagicUI/EMUI zijn erg verdeeld. De software staat bekend om zijn vele features en uitgebreide personalisatiemogelijkheden, en doet bovendien veel om de accuduur van je toestel te verlengen. Aan de andere kant wijkt de schil visueel en qua features sterk af van stock-Android en hebben Honors/Huawei’s accubesparende aanpassingen een nadelige invloed op de werkwijze van het Android-systeem. MagicUI /EMUI bevat bovendien veel apps van de fabrikant en commerciële partijen. Niet iedereen houdt daarom van de software, al valt er prima mee te werken.

Honors updatebeleid is onduidelijk. Het merk belooft minimaal één grote update voor zijn duurdere toestellen, maar blijft op de vlakte over toekomstige updates en het uitrollen van beveiligingsupdates. Veel concurrerende merken, waaronder moederbedrijf Huawei, garanderen langere en regelmatige softwareondersteuning.

Honor 20

Honor 20 kopen

Honor is een relatief onbekend merk in Nederland en de verkoopt zijn toestellen via een beperkt aantal (web)winkels. De Honor 20 is gelukkig prima verkrijgbaar, in meerdere kleuren zelfs. De smartphone is in mei 2019 uitgebracht met een adviesprijs van 499 euro. Dat is honderd euro goedkoper dan de Honor 20 Pro, die betere specificaties heeft.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een topmodel met een goede camera en scherpe prijs/kwaliteitsverhouding.

Laatste berichten

Deze 17 Huawei-smartphones krijgen een Android Q-update

Deze 17 Huawei-smartphones krijgen een Android Q-update

Nieuws Huawei is hard bezig met de ontwikkeling van Android Q en heeft een lijst van liefst zeventien toestellen vrijgegeven die straks een EMUI 10-update ontvangen. Daarmee wil Huawei de handelsblokkade mogelijk te snel af zijn.
Update: Honor garandeert toch nog geen Android Q voor smartphones

Update: Honor garandeert toch nog geen Android Q voor smartphones

Nieuws Honor claimt de komende maanden liefst drie van zijn smartphones van een update naar Android Q te voorzien. Dat is opmerkelijk, omdat het submerk  - net als moederbedrijf Huawei - mogelijk niet de juiste licenties daarvoor heeft.
‘Huawei verwacht dat verkopen flink dalen door blokkade Trump’

‘Huawei verwacht dat verkopen flink dalen door blokkade Trump’

Nieuws De internationale verkoop van Huawei-smartphones daalt dit jaar met 40 tot 60 procent, claimt een doorgaans betrouwbare bron. Huawei ondervindt grote problemen omdat het van de Amerikaanse regering geen zaken meer mag doen met Amerikaanse bedrijven.
Honor 20 binnenkort te koop in Nederland, 20 Pro release nog onzeker

Honor 20 binnenkort te koop in Nederland, 20 Pro release nog onzeker

Nieuws Het Huawei-submerk Honor brengt één van zijn vlaggenschepen binnenkort uit in Nederland, terwijl de status van de duurdere Honor 20 Pro nog altijd onzeker blijft.
‘Honor 20 Pro release voorlopig van de baan door problemen Huawei’

‘Honor 20 Pro release voorlopig van de baan door problemen Huawei’

Nieuws De onlangs aangekondigde Honor 20 Pro verschijnt mogelijk een stuk later dan gepland. Door aanhoudende problemen met Huawei is het toestel nog niet goedgekeurd door Google. Een nieuwe releasedatum is nog onbekend.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app