De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Thomas Haenen
18 januari 2019, 13:44
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week onder andere heel veel updates van Samsung

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 3

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

De Koreaanse fabrikant zet er vaart achter: deze week brengen ze in één klap de beveiligingsupdate van januari uit voor vrijwel alle toptoestellen. Zelfs de inmiddels bijna twee jaar oude Galaxy A5 heeft deze week een update ontvangen die alle kwetsbaarheden in het besturingssysteem aanpakt. Voor de Galaxy A6 Plus verschijnt opmerkelijk genoeg nog de update van vorige maand.

Sony

Ook bij Sony laten ze er geen gras over groeien: de beveiligingsupdate van januari is nu beschikbaar voor eigenlijk alle high-end smartphones van het afgelopen jaar. Oudere toestellen zoals de Xperia XZ1 volgen vermoedelijk snel.

Motorola

Voor zover bekend slechts één update bij Motorola. Het gaat om iets oudere software voor een iets oudere smartphone. Desalniettemin is het goed om te zien dat Motorola budgetsmartphones blijft ondersteunen, ook al is het onregelmatig.

Android beveiligingsupdate

Huawei

Bij Huawei hebben ze de beveiligingsupdate van januari tevens voorzien van een kleine extra: de camera krijgt een upgrade. In de camera-app zit nu een verbeterde super macro-modus. Maak je van dichtbij een foto van hele kleine objecten, zoals een paperclip of een lieveheersbeestje, dan zorgt deze modus ervoor dat de foto toch scherp is.

Nokia

Vanuit Nokia hoorden we deze week goed nieuws: de fabrikant bevestigde tegen ons dat een Android Pie-update voor de Nokia 5 nog deze maand verschijnt. De Nokia 5 was één van de eerste Android-toestellen van de fabrikant, en verscheen begin 2017 oorspronkelijk met Android Nougat. Daarmee laat Nokia zien dat het zijn belofte van twee jaar updates waar weet te maken.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu