De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google stelt Android 7.1.2 met beveiligingsupdate van april beschikbaar

Erwin Vogelaar
3 april 2017, 20:39
2 min leestijd
Google stelt Android 7.1.2 met beveiligingsupdate van april beschikbaar

Google stuurde vanavond twee Android-updates achter elkaar uit. Eerst werd de beveiligingsupdate van april online gezet, maar al snel volgde ook Android 7.1.2 voor Nexus en Pixel.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1.2

Google heeft Android 7.1.2 beschikbaar gesteld voor Nexus- en Pixel-toestellen. De update voor Android 7.0 (Nougat) werd afgelopen januari onthuld en sindsdien zijn er enkele testversies uitgebracht. Nu is de definitieve versie beschikbaar. Android 7.1.2 biedt enkele nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers van de Nexus 5X en de Nexus 6P de vingerafdrukscanner aan de achterkant gebruiken voor meer acties. Door te swipen komen notificaties tevoorschijn of gaan ze weer weg, zonder het scherm aan te raken.

android 7.1.2

Daarnaast zijn er nog wat kleine toevoegingen. Zo is er een nieuw roaming-pictogram voor in de statusbalk en kun je in de instellingen aangeven of je een melding wil krijgen als apps je accu leeg slurpen. De Pixel C gaat er het meest op vooruit. De tablet krijgt een Pixel-launcher, waardoor hij meer op de Google Pixel en Pixel XL lijkt. Voor de rest is de update voornamelijk bedoeld om Android stabieler te maken.

Beveiligingsupdate april

Google heeft de beveiligingsupdate van april los als update beschikbaar gesteld voor Android 7.1.1, maar deze beveiligingsupdate is ook onderdeel van de update naar Android 7.1.2. Met deze maandelijkse updates verbetert Google de beveiliging van Android-toestellen. Eerst zijn deze updates enkel voor Nexus- en Pixel-toestellen te downloaden. Fabrikanten zoals Samsung testen de updates voordat ze uitgerold worden naar overige toestellen. Google deelt de updates tegenwoordig op in verschillende onderdelen, zodat de meest kritieke kwetsbaarheden zo snel mogelijk door die tests heen komen.

Snap je het niet meer wat je nou moet downloaden? Geen nood. De juiste updates worden vanzelf aangeboden op je toestel. Als dit gebeurt, raden we aan deze zo snel mogelijk te updaten om je toestel zo veilig mogelijk te houden. Kun je niet wachten, dan kun je Android 7.1.2 inclusief de nieuwste beveiligingsupdate hier vinden als factory image en hier als OTA-image.

Lees het laatste nieuws over Android OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu