Google gaat nieuwe Android Auto-app voor smartphones uitbrengen

Wouter Nijsen
4 september 2019, 16:41
1 min leestijd
Google gaat nieuwe Android Auto-app voor smartphones uitbrengen

Google is van plan een nieuwe app voor Android Auto op smartphones uit te brengen, nadat de oorspronkelijk applicatie werd vervangen door de Google Assistent. Het is nog onduidelijk hoe de app er precies uit komt te zien.

Android Auto for Phone Screens-app op komst

Op een supportpagina laat Google weten dat in de komende weken de ‘Android Auto for Phone Screens’-app verschijnt, waarmee gebruikers de Android Auto-interface op het scherm van hun smartphone kunnen gebruiken. Dat is opvallend, want het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend dat de Android Auto-app zou verdwijnen en worden vervangen door de ‘Driving Modus’ van de Google Assistent.

In Android 10, dat nu officieel beschikbaar is voor Pixel-telefoons, zit Android Auto al helemaal ingebouwd. Hierdoor hoef je je telefoon alleen met je auto te koppelen om Android Auto te gebruiken en heb je geen losse app nodig. Het redesign van Android Auto, met onder andere een donkere modus, is daarnaast alleen beschikbaar voor infotainmentsystemen in auto’s.

Android Auto donkere modus (1)

Google gaat hier binnenkort verandering in brengen door een Android Auto-app uit te brengen die specifiek voor smartphoneschermen is bedoeld. Het is echter onduidelijk wat we van deze applicatie moeten verwachten. Website Android Police schrijft dat de app slechts een snelkoppeling kan worden naar de Driving Modus van de Google Assistent, en dus geen complete app is. Daarnaast is het mogelijk dat Google een nieuwe applicatie uitbrengt, met het nieuwe design dat onlangs werd geïntroduceerd.

De komende weken wordt duidelijk hoe de Android Auto for Phone Screens-app gaat werken. Blijf op de hoogte door onze website te downloaden, de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Lees meer over Android Auto

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu